Η Αirbnb θα «καρφώνει» στην εφορία τους φοροφυγάδες συνεργάτες της

Ο υπουργός φορολογίας, Κάρστεν Λαουρίτζεν δήλωσε ότι η χώρα επιθυμεί υπηρεσίες σαν αυτές της Airbnb, αλλά υπό τον όρο ότι οι φόροι πληρώνονται.

Η κίνηση αυτή της Airbnb – η οποία πρέπει να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο – έρχεται καθώς αρκετές χώρες προσπαθούν να εξαλείψουν τη φοροδιαφυγή ιδιοκτητών ακινήτων που μισθώνουν μέσω της υπηρεσίας.

Εκτός από το θέμα των φόρων, η Airbnb κατηγορείται για την άνοδο των τιμών των κατοικιών σε μεγάλες πόλεις και για το γεγονός ότι «κλέβει πελατεία» από ξενοδοχεία και B & B.

Σε αυτό το σχέδιο που θέλει να θέσει σε εφαρμογή η Δανία, περιλαμβάνεται και περιορισμός του αριθμού των ημερών μίσθωσης σε ένα ακίνητο σε 70 το χρόνο. Το αφορολόγητο θα ισχύει για εισόδημα μέχρι 40.000 κορώνες (περίπου 5.400 ευρώ) το χρόνο.

Η Airbnb είχε το 2017 περίπου 30.000 δωμάτια και σπίτια προς ενοικίαση στη Δανία και περισσότερους από 900.000 επισκέπτες. Ένας ιδιοκτήτης Airbnb στη χώρα κέρδιζει κατά μέσο όρο 15.500 κορώνες (περίπου 2.000 ευρώ)

Ο Πάτρικ Ρόμπινσον, επικεφαλής της δημόσιας πολιτικής της Airbnb στην Ευρώπη, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι «καινοτόμος και προοδευτική».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει