Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η Ανάβαση Πορταριάς “βουλιάζει” και φέτος το Πήλιο από επισκέπτες

Χορηγοί επικοινωνίας: e-Volos.gr και Radio Marconi 96,1 F.M. – Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο με τους Διοικητικούς και Τεχνικούς Ελέγχους, καθώς και τις Χρονομετρημένες Δοκιμές και κορυφώνεται την Κυριακή με τους αγώνες

37η Ανάβαση Πορταριάς ή αλλιώς ο θεσμός που καθιερώθηκε και αποτελεί αναπόσπαστο πλέον κομμάτι του βουνού των Κενταύρων. Διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (Λ.Α.Βόλου) και τελεί υπό την αιγίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, όσο και του Δήμου Βόλου – ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Φέτος η ανάβαση θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή μήκους 3,1 χιλιομέτρων στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Πορταριάς, από τη διασταύρωση Σταγιατών έως το χωριό Πορταριάς, διαδρομή με ιδιαίτερες συνθήκες πρόσφυσης, όπως τονίζουν οι διοργανωτές αλλά και πονηρές στροφές, όπου απαιτείται ακρίβεια και εξεύρεση του κατάλληλου ελαστικού.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινά το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και την πρώτη μέρα περιλαμβάνει τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο των οχημάτων, από τις 9.00 έως τις 10.30 καθώς και τη διεξαγωγή των Χρονομετρημένων Δοκιμών στις 12.00. Τη δεύτερη μέρα, οπότε και κορυφώνεται ο θεσμός, έχουμε τα δύο σκέλη του αγώνα, με το πρώτο να ξεκινά στις 10.00.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η διοργάνωση ενισχύει το τουριστιό προϊόν του ορεινού όγκου του Πηλίου, με τους επισκέπτες να αναμένεται να “βουλιάξουν” κυριολεκτικά το Πήλιο και το Βόλο, κάτι που καταμαρτυρούν και οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Λέσχης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.lavolos.gr ή στο τηλέφωνο/φαξ 24210 55339.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει