Χρ. Μπουκώρος: Η αύξηση των τιμών της ενέργειας βάζει λουκέτο στην παραγωγική βάση της Ελλάδας

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτή Τρικάλων Ν.Δ., Κώστα Σκρέκα, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την επικείμενη αύξηση των τιμών της ενέργειας στη βιομηχανική παραγωγή. Όπως τονίζουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση θα πρέπει ξεκαθαρίσει άμεσα, αν προτίθεται να αυξήσει το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα, βάζοντας λουκέτο στα τελευταία, εναπομείναντα εργοστάσια της χώρας μας και οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Στην ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται τα εξής: “Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατάφερε με την καταστροφική πολιτική της να οδηγήσει τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεοκοπίας, τώρα πλέον βάζει στο στόχαστρο και την παραγωγική βάση της χώρας, υπονομεύοντας την προοπτική μια βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΒΙΚΕΝ στις 5 ΝΟΕ 2018, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών εκφράζει την έντονη ανησυχία της, ότι επιχειρείται η επιβολή δραματικών αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βελτίωση των δεικτών βιομηχανικής παραγωγής τα τελευταία χρόνια, για τους οποίους συχνά πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, στηρίχθηκαν στην ενεργειακή στρατηγική που σχεδίασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οδήγησε σε μείωση του ενεργειακού κόστους στην ενεργοβόρο παραγωγή και μεταποίηση.

Η κυβέρνηση αφού αποσάθρωσε τα θεμέλια του ενεργειακού συστήματος ενταφιάζοντας τη ΔΕΗ, τώρα ετοιμάζεται να ρίξει τη χαριστική βολή στην παραγωγική βάση της χώρας, σχεδιάζοντας αυξήσεις τιμών ενέργειας έως και 30%.

Σήμερα στην ενεργοβόρο βιομηχανία (Χαλυβουργία, Τσιμεντοβιομηχανία, Χαρτοβιομηχανία, Διύλιση πετρελαίου, κ.α.) απασχολούνται άμεσα πάνω από 40.000 χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ οι έμμεσες θέσεις εργασίας σε κλάδους των οποίων οι δραστηριότητες στηρίζονται στις ανωτέρω βιομηχανίες είναι εκατοντάδες χιλιάδες.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε οδυνηρά «λουκέτα» σε εργοστάσια, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στη μετατροπή της χώρας σε ένα βιομηχανικό «κουφάρι».
Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο που δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει ικανή να υλοποιήσει, επιμένοντας σε μια επικίνδυνη και λαϊκίστικη πολιτική που κατέστρεψε τη ΔΕΗ στο όνομα του κρατισμού και της κακοδιαχείρισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο της βιομηχανίας και μεταποίησης απασχολούνται πάνω από 40.000 εργαζόμενοι άμεσα και εκατοντάδες χιλιάδες έμμεσα. Επίσης, η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα οδηγήσει μαθηματικά στην διάλυση της παραγωγικής βάσης και στην τιμωρία των επενδυτών που κόντρα στη φορολογική καταιγίδα και στις αντίξοες συνθήκες, επέλεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα, επενδύοντας στη χώρα μας

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ελληνική παραγωγική βάση, που θα οδηγήσει στο λουκέτο και τις τελευταίες βιομηχανικές παραγωγές που επιμένουν να λειτουργούν στην Ελλάδα, και θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις Ελλήνων εργαζόμενων;
  • Πως σχεδιάζει η κυβέρνηση να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής;” καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει