Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η δημοτική ομάδα Μπέου μετατρέπει το Εκθεσιακό Βόλου σε σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο

Ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα οι εργασίες ανακατασκευής του Εκθεσιακού – Αθλητικού Κέντρου, στο πεδίο Άρεως, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, λειτουργικό συνεδριακό κέντρο και χώρος συνάρθροισης κοινού, συνολικής χωρητικότητας 2.721 θεατών, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις και το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, μέσω του συνεδριακού τουρισμού, αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρχε δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων μεγάλης κλίμακας, λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου.

Η Δημοτική Αρχή ζητεί την κατανόηση των πολιτών και των συλλόγων που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα το Εκθεσιακό για τις δραστηριότητες τους, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντονα οι υπάρχουσες ανάγκες θα ικανοποιούνται από το υπό αποπεράτωση σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς.

Το Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο / Γυμναστήριο Βόλου κατασκευάστηκε από το Δήμο Βόλου με αριθμό οικοδομικής άδειας 378/91 σε οικόπεδο εμβαδού 3866μ2 και είναι κτίριο χαλύβδινης κατασκευής, ορθογωνίου σχήματος, διαστάσεων 37Χ57 μ ύψους 10 μ. με συνολική επιφάνεια 2.382μ2 και καλυπτόμενη επιφάνεια 2.116,00μ2.

Το συνεδριακό κέντρο θα έχει χωρητικότητα 1997 θεατών στη αίθουσα του ισογείου, στο υφιστάμενο πατάρι 382 θεατές στη Προσθήκη – επέκταση δύο τμημάτων παταριού από μεταλλική κατασκευή επιφάνειας 226,00μ2 – 364 θεατές.

Η συνολική χωρητικότητα του συνεδριακού θα είναι 2721 θεατές.

Το έργο ήταν προϋπολογισμένης δαπάνης 1.200.000 ευρώ, αλλά με την έκπτωση που δόθηκε της τάξεως του 59% «έπεσε» στις 490.230 ευρώ. Ο χρόνος παράδοσης από τη σύμβαση που υπέγραψε η μειοδότρια τεχνική εταιρία VASARTIS ΑΕ είναι έξι μήνες”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει