Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί σε σύσκεψη για τις στρατιωτικές βάσεις

“Δεν δεχόμαστε να γίνει ο Βόλος, η Λάρισα, η Μαγνησία και η χώρα μας, πολεμική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί σε σύσκεψη συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ώρα 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (Φιλελλήνων – Δημητριάδος), για να συζητήσουν και να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των αμερικανονατοϊκών Βάσεων στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο, στη Λάρισα και γενικότερα στη χώρα μας.

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί του μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε και στην πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει άμεσα και έμμεσα τη χώρα μας σ’ αυτούς. Να ζητήσουν να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς. Να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος, η Μαγνησία και η Λάρισα σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με τις βάσεις τους, που δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα της, αλλά για να χτυπήσουν άλλους λαούς. Ταυτόχρονα μετατρέπουν σε επίκεντρο ισχυρού πλήγματος αντίπαλων δυνάμεων σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας και στην περιοχή μας.

Απαιτούμε
1. Την απομάκρυνση των πολεμικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών DRONES των ΗΠΑ, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας και να μην εγκατασταθούν πουθενά αλλού στη χώρα μας, γιατί αποτελούν μαγνήτη πολέμου και τεράστιου κινδύνου για το λαό της περιοχής μας, της χώρας μας και των άλλων λαών.
2. Να μην γίνουν νέες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στην Ν. Αγχίαλο, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Σύρο και να κλείσουν άμεσα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Σούδα και σε όλη τη χώρα μας.
3. Να επιστρέψουν άμεσα, όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στο εξωτερικό.
4. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και σκορπούν τον θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς.
5. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
6. Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει