Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η νεανική ομάδα της ΣΕ Βόλου Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας 2017

Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος σκακιού παίδων – κορασίδων Θεσσαλίας 2017 με τελική νικήτρια και φέτος τη νεανική ομάδα της Σ.Ε. Βόλου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Η νεανική ομάδα  της Σ.Ε. Βόλου, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου συμμετείχε στο Ομαδικό Πρωτάθλημα σκακιού Παίδων – Κορασίδων Θεσσαλίας 2017 , το οποίο διοργανώθηκε από την ΤΕΣΣΘ και είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην έδρα του Σ.Σ. Λάρισας και η νεανική ομάδα με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε και φέτος το πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Αυτό της δίνει το δικαίωμα να αγωνισθεί στην τελική φάση  του 10ου  Πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος παίδων – κορασίδων που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 21 Δεκεμβρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της νεανικής ομάδας στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Η Σ.Ε. Βόλου συγχαίρει τους νεαρούς της σκακιστές της για την νέα επιτυχία τους και εύχεται καλή πορεία και στη συνέχεια.

Στην προκριματική φάση συμμετείχαν τέσσερις ομάδες από όλη τη Θεσσαλία και η νεανική ομάδα έφερε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σ.Ε. Βόλου – ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων 5-1

Σ.Σ. Λάρισας – Σ.Ε. Βόλου 2-4

Σ.Ε. Βόλου – Γ.Σ. Φαρσάλων 4-1

Η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Σ.Ε. Βόλου 6 β.
  2. ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων 4 β.
  3. Σ.Σ. Λάρισας 2 β.
  4. Γ.Σ. Φαρσάλων 0 β.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι παρακάτω νεαροί σκακιστές της Σ.Ε. Βόλου, με σημειωμένες τις ατομικές τους επιδόσεις σε παρένθεση.

Ζγουλέτας Ι. (3β./3 αγ.), Βαγγέλα Εβίνα (3β./3 αγ.), Κότσις Αρ. (2β./2 αγ.), Χατζίρη Αικ. (2β./3 αγ.), Κουκουβίνος Β. (1,5β./3 αγ.), Τζαμτζής Σ. (1β./3 αγ.) και Βαγγέλας Θεοφ. (0.5β/1 αγ.)

Συνολικά οι νεαροί σκακιστές πέτυχαν 14 νίκες, έφεραν 3 ισοπαλίες και ηττήθηκαν σε 4 παρτίδες.

Η διοργανώτρια Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας  ευχαριστεί θερμά, τον Σ.Σ. Λάρισας για την άριστη φιλοξενία που παρείχε, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξη της προς τους αγώνες και τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε και έκανε την απονομή στην νικήτρια ομάδα.

Τα αναλυτικα αποτελέσματα ανά σκακιέρα μπορεί κανείς να τα δει εδώ:

http://www.chess-results.com/tnr313945.aspx?lan=1&art=3&turdet=YES&wi=821

Μπορεί επίσης να σας αρέσει