Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η ομάδα των “53” του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση για “αδικαιολόγητη” αστυνομική βία.

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η ομάδα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ την αστυνομική βία κατά διαμαρτυρομένων έξω από συμβολαιογραφείο, αλλά και εκπαιδευτικών, παραλληλίζοντάς την με την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις τους, οι «53» καταφέρονται κατά της αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης, διερωτώμενοι «εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής».

Στο κείμενό τους μιλούν συγκεκριμένα για «γεγονότα αδικαιολόγητης βίας την Τετάρτη 14/03/2018, έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Θεμιστοκλέους, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το Υπουργείο Παιδείας της περασμένης εβδομάδας, όπου δάσκαλοι και δασκάλες, καθηγητές και καθηγήτριες, μόνιμοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι, υπέστησαν την αδικαιολόγητη βία των ΜΑΤ, γεγονός που και σωστά στιγματίσθηκε και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας».

Όπως λένε, «χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ. (απαγόρευση χρήσης χημικών, υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα όργανα), όμως επισημαίνουν ότι «ήδη έχουμε αργήσει, καθώς έχουν περάσει 3 χρόνια από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης και το επίδικο παραμένει ανοιχτό».

Αφού σημειώνουν στην ανάρτησή τους ότι είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η κοινωνική διαμαρτυρία, ακόμα και όταν τα κίνητρά της είναι ασαφή, δεν αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση και καταστολή, υπογραμμίζουν: Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξουν οι πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία της κατοικίας των αδύναμων οφειλετών, μόνο έτσι θα πεισθεί η κοινωνία.

Καταλήγουν, δε, με την προτροπή να μην επαναληφθούν αυτές οι απαράδεκτες εικόνες στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.