Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Η ‘ορμόνη της αγάπης’ βοηθάει τα παιδιά με αυτισμό

Η αντιμετώπιση του αυτισμού παιδεύει για πολλά χρόνια τώρα την επιστημονική κοινότητα καικατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να την παιδεύει για καιρό.

Όχι όμως δίχως ενδείξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε σταδιακή πρόοδο. Μία από αυτές τις ενδείξεις είναι και η έρευνα της Κάρεν Πάρκερ, επίκουρης καθηγήτριας στις νευροεπιστήμες στο Stanford.

Παρά το γεγονός ότι δοκιμάστηκε σε μικρό αριθμό παιδιών, η έρευνα ήρθε να προσθέσει ευρήματα σε παλιότερες έρευνες, αφού κατέδειξε ότι η χορήγηση οξυτοκίνης, της “ορμόνης της αγάπης”, μπορεί να βελτιώσει την κοινωνική προσαρμογή των αυτιστικών παιδιών.

Φυσικά, η Πάρκερ επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για μια ολιστική θεραπεία, αλλά για μια περίπτωση αντιμετώπισης, αφού στην έρευνα της η μεγάλη επίδραση της οξυτοκίνης φάνηκε σε παιδιά που είχαν πολύ χαμηλά επίπεδα. Η βιολογική στελέχωση των γονέων είναι κάτι που πρέπει να εξετάζεται ανά περίπτωση παιδιού.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για δεύτερη έρευνα τα τελευταία χρόνια γύρω από την οξυτοκίνη. Πιο πριν είχε προταθεί μια μορφή συνθετικής οξυτοκίνης για τα παιδιά.

Η εξήγηση γύρω από την εφαρμογή αυτής της ουσίας βρίσκεται στο ότι παρακινεί τους ανθρώπους να δημιουργούν δεσμούς, να αποκτούν εμπιστοσύνη και συμπάθεια για τον άλλο. Κάτι που τα αυτιστικά παιδιά έχουν ανάγκη ώστε να μην οδηγούνται σε εξάρσεις βίας και ξεσπάσματα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει