Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΗΧΗΤΙΚΟ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Πρυτανεία του Π.Θ. στέλνει στην ανεργία τις καθαρίστριές του και ζητά από εργολάβο άγαμες κοπέλες έως 24 ετών

Κραυγή αγωνίας – μήνυμα αντίστασης μέσα από το Radio Marconi 96,1 F.M. από την πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας – Ανοιχτό κάλεσμα για την Τρίτη, στις 12.00, στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας η εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, Μαρία Γκριτζάνη, αναφερόμενη στην απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την λήξη των συμβάσεων με τις περίπου 30 καθαρίστριες του Πανεπιστημίου στις 31.12.2018, να δώσει την καθαριότητα σε εργολάβο ιδιώτη.

Η κα Γκριτζάνη κατήγγειλε επίσης, ότι στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε, καλώντας υποψήφιους εργολάβους να αναλάβουν την καθαριότητα του Ιδρύματος, απαιτείται οι εργαζόμενες που θα προσλάβουν να είναι κάτω των 25 ετών και άγαμες.

Τέλος, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας (Δευτέρα και Τρίτη) που έχουν εξαγγείλει, η κα Γκριτζάνη απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης στους πολίτες για την Τρίτη, στις 12.00, στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει