Ιερά Πανύγηρις για την εορτή της Αγίας Παρασκευής της Νέας της Επιβατινής στην Αγρία Βόλου

Στις 13 και 14 Οκτωβρίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Λαμπρές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου, το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου, με επίκεντρο το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας για τον εορτασμό της Οσίας Παρασκευής της Νέας Επιβατινής προστάτιδας των Βαλκανίων.

Πανηγυρίζει τη Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου την εορτή της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής προστάτιδας των Βαλκανίων και των Θρακιωτών.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σαββάτο 13 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα όπου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η περιφορά της Ιεράς Εικόνος, που φυλάσσεται στην Εκκλησία.

Ανήμερα της εορτής Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρωί στις 7.30 θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί χορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου.

Στην σημασία της εορτής αναφέρθηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Ε.Σαράτσης, τονίζοντας ότι η Ιερή Εικόνα της εορτάζουσας Οσίας Παρασκευής, μεταφέρθηκε στην Αγριά, όπως και άλλα ιερά κειμήλια, από τους Θράκες, ευχόμενος η Οσία Παρασκευή να πρεσβεύει για όλους και να εμπνέει τον πνευματικό τους αγώνα. Οι Θρακιώτες της ευρύτερης περιοχής με επικεφαλής τον τοπικό σύλλογό τους, τον Σύλλογο Θρακών Ν.Μαγνησίας, θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στον εορτασμό της προστάτιδάς τους.

Μύρια είναι τα θαύματα που τέλεσε ο Θεός από τότε που φανερώθηκε το άγιο λείψανο και τελεί ακόμα μέχρι σήμερα σε όσους επικαλούνται το όνομά της, που είναι αδύνατο να γραφούν. Γιατί και χωλούς και κωφούς και παραλυτικούς και ασθενείς ψυχικά και από κάθε είδος ασθένεια και από κάθε θανάσιμο πάθος θεραπεύει και μόνο που ακουμπάς στην αγία λάρνακα φεύγει κάθε νόσημα και άφθονα σαν πηγή ανεξάντλητη χύνεται και πλημμυρίζει με ιάματα σε αυτούς που προσέρχονται με πίστη στη χάρη της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει