Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ινδονησία: Σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό επιζώντων και επιχείρηση απομάκρυνσης 900 ανθρώπων από τα νησιά Γκίλι

Στον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στο νησί Λομπόκ, εστιάζουν οι αρχές της Ινδονησίας. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την απομάκρυνση περίπου 900 ανθρώπων, ντόπιων και τουριστών, από τα μικρά νησιά Γκίλι.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών περίπου 200 άνθρωποι, Ινδονήσιοι και αλλοδαποί, έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα τρία νησιά και οι αρχές προωθούν την απομάκρυνση επιπλέον 700, υπό το φόβο νέων σεισιμικών δονήσεων, αλλά και καθώς σπίτια, ξενοδοχεία και δημόσιες υποδομές έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό της Κυριακή, τον δεύτερο σε μία εβδομάδα, που πλήττει την περιοχή.

Ένας Ινδονήσιος τουρίστας σκοτώθηκε στο Γκίλι Μένο και πολλοί έχουν υποστεί κατάγματα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στο κοντινό Μπαλί, τον δημοφιλέστερο προορισμό της χώρας. Ο έως τώρα απολογισμός του σεισμού των 6,9 ρίχτερ, που είχε πολύ μικρό εστιακό δάφος, είναι 91 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες. Τα περισσότερα θύματα βρέθηκαν στη βόρεια πλευρά του Λομπόκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.