Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΗΠΑ: Απεργία πείνας άρχισαν μετανάστες, που κρατούνται στο Τέξας με τα παιδιά τους

Oμάδα μεταναστών που έχουν προφυλακιστεί στο Τέξας άρχισε απεργία πείνας, αξιώνοντας τα μέλη της να αποφυλακιστούν μαζί με τα παιδιά τους, όπως ανακοίνωσε υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή τους.

Οι μετανάστες αυτοί, πατέρες που κρατούνται μαζί με τους γιους τους, εγκλείστηκαν σε κέντρο κράτησης στην πόλη Καρνς της Πολιτείας του Τέξας και δεν έχουν καμιά ενημέρωση από τις αρχές των ΗΠΑ ως προς το εάν θα τους δοθούν άδειες παραμονής στη χώρα ή όχι, ανέφερε το Κέντρο για την Εκπαίδευση και την προσφορά Νομικών Υπηρεσιών σε Πρόσφυγες και Μετανάστες (RAICES).

Δεν είναι σαφές ακόμη πόσοι ακριβώς είναι οι γονείς που συμμετέχουν στην απεργία πείνας, η οποία άρχισε την Τετάρτη.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων (ICE) απέφυγε να επιβεβαιώσει εάν γίνεται απεργία πείνας ή όχι. Περιορίστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι σέβεται το δικαίωμα των κρατουμένων να εκφράζουν τις απόψεις τους και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο τιμωρητικό μέτρο σε βάρος τους.

«Έχουμε απελπιστεί, έχουμε κουραστεί να μας φυλακίζουν, θέλουμε να μας αφήσουν ελεύθερους μαζί με τους γιους μας», ανέφερε μια ανοικτή επιστολή προς τα μέσα ενημέρωσης την οποία υπογράφει ο «Χόρχε» και έδωσε στη δημοσιότητα η RAICES. Στην επιστολή αναφέρεται πως ο «Χόρχε» εκφράζεται εξ ονόματος 400 οικογενειών.