ΗΠΑ: Απολύθηκε επειδή ήταν «πολύ χαριτωμένη»

Το δικαστήριο αρχικά απέρριψε την αιτιολογία της διάκρισης, αλλά

η Edwards δεν πτοήθηκε και κατέθεσε έφεση, η οποία, τελικά, ακύρωσε την πρώτη απόφαση

Η υπόθεση μιας γυναίκας, η οποία απολύθηκε επειδή ήταν «πολύ χαριτωμένη», έχει προκαλέσει ένα πραγματικό ερώτημα και έχει κάνει πολλούς να αναρωτηθούν αν η ομορφιά αποτελεί, στην πραγματικότητα, έναν τύπο διάκρισης.

Η Dilek Edwards ήταν θεραπεύτρια μασάζ και μ’ αυτήν την ιδιότητα προσελήφθη από τον χειροπράκτη Charles Nicolai και τη σύζυγό του Stephanie Adams.

Το 2013, η Edwards απολύθηκε, καθώς ο Nicolai παραδέχτηκε στη γυναίκα του ότι «θα μπορούσε να γίνει ζηλιάρα» επειδή η Edwards ήταν «πολύ χαριτωμένη».

Η 33χρονη, τότε, Edwards, μετά την απόλυση της, κατέθεσε αγωγή, με την οποία είχε υποστηρίξει ότι είχε γίνει θύμα διάκρισης λόγω φύλου.

Το δικαστήριο της Αϊόβα, το 2016, απέρριψε την αιτιολογία της διάκρισης, αλλά η Edwards δεν πτοήθηκε και κατέθεσε έφεση, η οποία, τελικά, ακύρωσε την πρώτη απόφαση.

Ένας από τους δικαστές της δίκης, ο δικαστής David Friedman έγραψε ότι η Edwards απολύθηκε επειδή η σύζυγος του Nicolai πίστευε ότι η Edwards έλκυε σεξουαλικά τον άντρα της.

Ο David Friedman, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Dilek απολύθηκε απλά και μόνο γιατί η Adams θεώρησε πως ο σύζυγός της θα ελκόταν σεξουαλικά από αυτή. Αυτό θεωρείται σεξιστική διάκριση σύμφωνα με τον νόμο της Νέας Υόρκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει