Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΗΠΑ: Συλλήψεις εκατοντάδων ακτιβιστών έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης

Σχεδόν 575 άτομα συνελήφθησαν από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, έπειτα από διαμαρτυρία ακτιβιστών έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, στην Ουάσιγκτον.

Οι ακτιβιστές, υποστηριζόμενοι από Γερουσιαστές των Δημοκρατιών, πραγματοποίησαν πορεία προς τα κεντρικα γραφεία της κυβέρνησης, αντιδρώντας στη μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διαδηλωτές αντιτίθενται στην πολιτική «μηδενικής ανοχής», την οποία εξήγγειλε τον προηγούμενο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά και στην τακτική του διαχωρισμού των οικογενειών στα σύνορα με το Μεξικό.

Χθες, το αμερικανικό Κοινοβούλιο απέρριψε με ευρεία πλειοψηφία το βελτιωμένο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, καθώς δεν αντιμετώπιζε το φλέγον ζήτημα στη ρίζα του.

Έτσι, ο Λευκός Οίκος καλείται να καταθέσει ένα νέο, αναθεωρημένο νομοσχέδιο, το οποίο θα εστιάζει περισσότερο στην προστασία των οικογενειών που διέρχονται των αμερικανικών συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 17 πολιτείες των ΗΠΑ υπέβαλαν μήνυση για τη σχετική υπόθεση, ασκώντας δριμεία κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο για τους χειρισμούς του.