Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΗΠΑ: Ύποπτα δέματα στάλθηκαν σε κυβερνητικές και στρατιωτικές υπηρεσίες

Ύποπτα δέματα στάλθηκαν σε έξι κυβερνητικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, το FBI και οι στρατιωτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διενεργούν έρευνα για τα έξι δέματα που περιείχαν συστατικά για την κατασκευή βομβών. Κατά την ίδια πηγή, τα δέματα στάλθηκαν σε διευθύνσεις δημοσίων και στρατιωτικών υπηρεσιών στην περιοχή της Ουάσιγκτον. «Την 26η Μαρτίου, το FBI έστειλε πράκτορες σε πολλές κυβερνητικές εγκαταστάσεις εξαιτίας αναφορών για ύποπτα δέματα. Κάθε πακέτο παρελήφθη για περαιτέρω ανάλυση», ανέφερε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Το πρώτο δέμα εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην Ανώτατη Σχολή Εθνικής Άμυνας, όπως διευκρίνισε το NBC News. Παρόμοια δέματα βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής αλληλογραφίας της CIA, ένα κέντρο διαλογής αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου σε προάστιο της Ουάσιγκτον και σε εγκατάσταση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Βιρτζίνια.

Αξιωματικοί των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου είπαν ότι τα δέματα στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου. Ορισμένα περιείχαν επιστολές, που ένας αξιωματικός περιέγραψε ως αποκυήματα του μυαλού ενός διαταραγμένου ανθρώπου.

Το FBI διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει αν τα δέματα προήλθαν από το ίδιο πρόσωπο και αν αποτελούσαν πράγματι λειτουργικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς ή μήπως επρόκειτο για φάρσα.