Ισραήλ: Έριξαν «προειδοποιητικά φυλλάδια» στους Παλαιστίνιους

Ενημερωτικά φυλλάδια – προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν τον μεθοριακό φράκτη στη Λωρίδα της Γάζας κατά τις σημερινές διαδηλώσεις ρίφθηκαν από ισραηλινά αεροσκάφη το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων.

«Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς σάς εκμεταλλεύεται για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις είναι προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια. Μείνετε μακριά από τον φράκτη και μην αποπειραθείτε να του προκαλέσετε βλάβες», αναφέρεται στα φυλλάδια.

Οι μαζικές διαδηλώσεις των Παλαιστινίων, που πήραν την ονομασία «Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» -σε αναφορά στο μακροχρόνιο αίτημα οι πρόσφυγες να μπορέσουν να ανακτήσουν τα σπίτια των προγόνων τους που βρίσκονται τώρα σε ισραηλινό έδαφος- άρχισαν στις 30 Μαρτίου και αναμένεται να κορυφωθούν στις 15 Μαΐου.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναμένεται να συγκεντρωθούν και σήμερα κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Γάζας, όπως συμβαίνει κάθε Παρασκευή τον τελευταίο μήνα, πραγματοποιώντας μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες παίρνουν βίαιη τροπή. Πολίτες της Γάζας πετούν πέτρες και καίνε λάστιχα κοντά στον μεθοριακό φράκτη, όπου έχουν αναπτυχθεί σκοπευτές του ισραηλινού στρατού. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 31 Παλαιστίνιους και τραυματίσει εκατοντάδες.