Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κ. Γαβρόγλου: Η αύξηση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι «λελογισμένη».

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με πέρυσι θα είναι «λελογισμένη» και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει έως την Τετάρτη, υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ενώ για το νέο σύστημα εισαγωγής δήλωσε ότι θα αφορά τους σημερινούς μαθητές της Α’ λυκείου.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και για το θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ακριβή αριθμό και το σύστημα προσλήψεων θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οσον αφορά τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά την απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε ότι δεν θα αλλάξει κάτι πρακτικά, αφού η απόφαση αφορά υπουργική απόφαση του τέως υπουργού Νίκου Φίλη, για την προηγούμενη σχολική χρονιά. Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα, υπενθύμισε ότι υπάρχει συμφωνία με την Ιεραρχία για το πώς διδάσκονται σήμερα τα Θρησκευτικά στα σχολεία.

Τέλος, όσον αφορά τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών των Μαθηματικών και της Ιστορίας, ο υπουργός ανέφερε ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά «θα ξεδιπλωθούν οι αλλαγές» στη Β’ λυκείου, δοκιμαστικά, και αναλόγως των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, θα προχωρήσει το υπουργείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει