Κάλεσμα Παπαδούλη μέσα από το Marconi 96,1 για ευρύ μέτωπο στον Δήμο Βόλου

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να υποστηρίξει τη δική μου ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Για μένα ήταν τιμή… Η προεκλογική περίοδος είναι Μαραθώνιος, δεν είναι κατοστάρι…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, επέλεξε να μιλήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητάς του από το ΚΙΝΑΛ, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα για την δημιουργία ενός ψηφοδελτίου που θα στελεχωθεί από ανθρώπους απ’ όλους τους χώρους του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδούλης είπε: “Το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να υποστηρίξει τη δική μου ανεξάρτητη υποψηφιότητα, θεωρώντας ότι αυτή η υποψηφιότητα έχει τις προδιαγραφές εκείνες να βάλει τη πόλη του Βόλου σε μια νέα πορεία, σε μια νέα εποχή, να αλλάξουμε δηλαδή πίστα. Για μένα ήταν τιμή αυτό το πράγμα, αυτή η απόφαση, είναι τιμητική γενικώς η απόφαση ενός κομματικού οργανισμού να σε υποστηρίξει. Παραμένει όμως μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα, αυτό σημαίνει ότι η υποψηφιότητα αυτή ελέγχεται από εμένα και τους συνεργάτες μου. Αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά της ανεξαρτησίας, να έχεις έναν προγραμματικό λόγο με τον οποίο συμφωνούν κάποιοι και έρχονται για να τον υπηρετήσουν μαζί με εσένα. Εκεί βρισκόμαστε…”.

Ερωτηθείς εάν αναμένει την στήριξη και άλλων κομματικών οργανισμών, ο κ. Παπαδούλης τόνισε: “Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να υπάρχει ένα ευρύ μέτωπο, το οποίο δεν θέλω να το προσδιορίσω ιδεολογικά, γιατί αν εξαιρέσουμε τα άκρα, εγώ μιλάω για το χώρο του δημοκρατικού τόξου. Εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους να έρθουν να στελεχώσουν ένα ψηφοδέλτιο το οποίο από την επόμενη ημέρα θα αρχίσει να δουλεύει. Έχω πολύ μεράκι να προσφέρω σε αυτή τη δουλειά, έχω τις γνώσεις, εκτιμώ ότι έχω και τις δυνατότητες και θέλω και οι πολίτες μαζί, όλοι μαζί να κάνουμε αυτή τη διαφοροποίηση της πόλης… Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την πόλη”.

Αναλύοντας εν συνεχεία συνοπτικά το όραμά του για την πόλη, είπε μεταξύ πολλών άλλων: “Δεν μ’ αρέσει να βλέπω το Βόλο ως τουρίστας, ως επισκέπτης, με ενδιαφέρει να βλέπω το Βόλο ως πολίτης. Αυτό που βλέπω λοιπόν στην πόλη, είναι ότι η πόλη είναι γερασμένη, η πόλη έχει παλιώσει, οι υποδομές της, η λειτουργία της, ο τρόπος που καθημερινά προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη, όλα αυτά είναι πίσω. Αυτά τα πράγματα δεν αρμόζουν σε μια πόλη που θέλει να λέγεται σύγχρονη, που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, που θέλει να λέγεται η πόλη που υπηρετεί τον πολίτη. Το μοντέλο αυτό που αναπαράγει σήμερα η πόλη και στο παρελθόν, είναι το μοντέλο μιας πόλης της δεκαετίας του ’70 είτε του ’80…” και συνέχισε αναφερθείς σε ξεχωριστούς τομείς, δίνοντας ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα περιβαλλοντικά.

Τέλος, ο κ. Παπαδούλης είπε ότι: “Σ’ αυτή τη φάση η πόλη χρειάζεται δυνατές πλάτες, διότι εκείνο που με φοβίζει είναι οι 48 ώρες που θα πρέπει να βρίσκω στο 24ωρο μου για να δουλεύω, αυτό μόνο. Η προεκλογική περίοδος είναι Μαραθώνιος, δεν είναι κατοστάρι και θέλω να πάω με τη ρέγουλα ενός μαραθωνοδρόμου, γιατί συνήθως καίγονται τα πόδια σε διαφορετική περίπτωση”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει