Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κάλεσμα σε αντιπολεμική συνέλευση για το σχεδιασμό δράσεων και κινητοποιήσεων στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στις 19.30

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων και την επέκταση των υφιστάμενων βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου και εκείνων σε Λάρισα και Σταφανοβίκειο, συνιστά επιλογή κλιμάκωσης των πολεμικών σχεδιασμών. Τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που συγκρούονται στην περιοχή μας και η τροφοδότηση των εθνικισμών μέσω της πρόσδεσης στον ένα ή στον άλλο αντιμαχόμενο καπιταλιστικό πόλο αποτελούν μια διαρκή απειλή για την ειρήνη και το μέλλον των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική αστική τάξη και οι επιδιώξεις της, καθώς και ο πολιτικός της εκφραστής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στρατιωτική και οικονομική ανακατανομή στην περιοχή.

Αποτέλεσμα αυτής της τάσης είναι τόσο η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική εντός συνόρων, όσο και η τυχοδιωκτική επέκταση των οικονομικών συμφερόντων στο εξωτερικό (Βαλκάνια, Μεσόγειο κτλ) η οποία θα “φλερτάρει” διαρκώς με πολεμικές συγκρούσεις και “θερμά επεισόδια”.  Οι διαρκείς πόλεμοι και οι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η στρατιωτική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, η εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους, το πλέγμα άμυνας και ασφάλειας που περιχαρακώνει πλέον κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις μαχώμενες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της πόλης και σε κάθε αγωνιστή, για το σχεδιασμό αντιπολεμικών – αντιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων. Για να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις ενάντια στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη και στη γειτονιά μας, κι απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, που δεν θα συνδιαλέγεται με τους κρατικούς μηχανισμούς, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.

Φιλοδοξούμε το κάλεσμα αυτό να είναι μια αρχή, μια δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας συζήτησης, δράσης και προπάντων αγώνα ενάντια στην φρίκη του πολέμου,για να μπουν μπροστά οι ανάγκες των λαών για ελευθερία και ειρήνη. Σε αυτόν τον πόλεμο θα βγούμε νικητές!

Στο πλαίσιο αυτό  καλούμε όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία σε αγώνα για:

Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην οικοδόμηση συστημάτων και δογμάτων άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς.

Έξω από ΝΑΤΟ και Ε.Ε, ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ’ σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλόκο στην αναβάθμιση του Στεφανοβικείου σε βάση ελικοπτέρων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.  Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο. Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) αντεργατικών πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

Αντιπολεμική συνέλευση για το σχεδιασμό δράσεων και κινητοποιήσεων την Πέμπτη 25/10 στις 19:30 στη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου
Μεταμορφώσεως 19

Μπορεί επίσης να σας αρέσει