Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κάλπη και για τον Π. Κουρουμπλή ζήτησε ο Μ. Βορίδης

Να στηθεί κάλπη και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε στη Βουλή ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, κατά τη συζήτηση της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος; Γιατί δεν έχουμε 11 κάλπες;», διερωτήθηκε και απάντησε: «Δεν έχουμε, γιατί για τον κ. Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης».

Ακόμη, ανέφερε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάσσεται στη «σκευωρία», μέρος της οποίας είναι «τρεις κουκουλοφόροι μάρτυρες» και γι’ αυτό σε αυτήν δεν διατυπώνονται συγκεκριμένες κατηγορίες.

Συνεπώς, πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, πρέπει να στηθεί μια κάλπη περί της αρμοδιότητας της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα βέλη του στην κυβερνητικής πλειοψηφία έστρεψε και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου εκ μέρους της ΔΗΣΥ, για το γεγονός ότι ο κ. Κουρουμπλής είναι εκτός του κάδρου των ευθυνών για την υπόθεση. «Για ποιον λόγο άραγε αναφέρεστε στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή, στην πρότασή σας για σύσταση προανακρτικής, με αρχικά; Γιατί τον λέτε Π.Κ.; Είναι ανήλικο και χρειάζεται προστασία;», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ζήτημα που εξετάζεται εδώ, δεν είναι in rem. Εξετάζονται ευθύνες που είναι ατομικές», δήλωσε με τη σειρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, για να προσθέσει ότι πρέπει να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου.

Αν δηλαδή, κάποιο από τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα, που είναι εν ενεργεία βουλευτής, κάνει χρήση του δικαιώματος να ψηφίσει για υπόλοιπα, δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.