Καμπάνια αλληλεγγύης από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας

Μοίρασαν φυλλάδια το Σάββατο έξω από σούπερ μάρκετς της πόλης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέλη του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών Ν. Μαγνησίας, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου το πρωί έξω από σούπερ μάρκετ της πόλης μοίρασαν εκατοντάδες ανακοινώσεις, έκαναν συζητήσεις και καλούσαν τον κόσμο να αντισταθεί σε όσα ζούμε το τελευταίο  διάστημα, ενώ παράλληλα συγκέντρωναν τρόφιμα για οικογένειες που  τα έχουν απόλυτη ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου παρά τη δύσκολη  κατάσταση που βιώνει ήταν αρκετά ικανοποιητική και από το υστέρημά τους  πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν.

Η ανακοίνωση ανάμεσα  στα άλλα έλεγε:

Καλούμε το λαό του Βόλου να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στις οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης εξαιτίας των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων μαζί και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει με τα παραμύθια της νέας εποχής του τέλους των μνημονίων αλλά το σίγουρο είναι ότι η πραγματικότητα στη ζωή της εργατικής τάξης θα γίνει ακόμα πιο σκληρή.
1. Οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι που τσακίζουν δικαιώματα και εισοδήματα των εργαζομένων είναι σε ισχύ.
2. Η επιτροπεία, ο ασφυκτικός έλεγχος των θεσμών για την εφαρμογή των βάρβαρων συμφωνηθέντων μέτρων συνεχίζεται.
3. Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα κόκκινα δάνεια.
4. Εντείνονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι διακοπές ρεύματος και οι εκβιασμοί στην εργατική λαϊκή οικογένεια.
5. Θα παρθούν νέα μέτρα, όπως η παραπέρα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου που θα μειώσουν περισσότερο τα ψίχουλα που παρέχονται ως εισόδημα, ακόμα και σ’ αυτούς που ζουν με το εξευτελιστικό ποσό του κατώτερου μισθού των 530 ευρώ

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον είναι ακόμα πιο αναγκαία η αλληλοβοήθεια, η ταξική αλληλεγγύη  στις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη ζωτικών αναγκών για την επιβίωσή τους.

Η δράση μας αυτή είναι κομμάτι του αγώνα που δίνουμε μαζί με ταξικά σωματεία για αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενάντια στην απληρωσιά, τις συνδικαλιστικές διώξεις  και τις απολύσεις.

Η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα γιατί πιστεύουμε πως η ταξική αλληλεγγύη είναι υπόθεση όλων μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει