Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Καραγκούνης στο Marconi 96,1: Ξεφτιλίζεται η χώρα στη διεθνή κοινότητα μ’ αυτά που ακούγονται περί Σόρος

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η συνταγματική αναθεώρηση καταλύτης για την επόμενη μέρα…”

Σφοδρή επίθεση, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Βαρουφάκη και για τα όσα έχουν ειπωθεί στον δημόσιο διάλογο για το υπουργικό συμβούλιο αλλά και τα περί χρηματισμού της κυβέρνησης από τον Σόρος, εξαπέλυσε στη κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας μέσα από το Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, ενώ αναφέρθηκε και στην συνταγματική αναθεώρηση, χαρακτηρίζοντάς τη καταλύτη για την επόμενη μέρα.

Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καραγκούνης είπε μεταξύ άλλων: “Ξεφτιλίζεται η χώρα στη διεθνή κοινότητα, μ’ αυτά που ακούγονται και μεταφέρονται ότι έχουν ειπωθεί μέσα στο υπουργικό συμβούλιο και βεβαίως και αυτά τα οποία λέει και ο κ. Βαρουφάκης. Δηλαδή στην ουσία τί κάνει, αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέση μεταξύ του κ. Σόρος, στενή σχέση και της κυβέρνησης, αν αληθεύει αυτό που λέει, ότι παίρνει τηλέφωνο ο συγκεκριμένος επιχειρημάτιας τον πρωθυπουργό της χώρας και του λέει ποιόν απολύει και ποιόν να μη απολύει. Οπότε ένας λόγος παραπάνω ακόμη σ’ αυτή τη παρέμβαση και όταν λέμε παρέμβαση όχι προς τη Δικαιοσύνη, τη παρέμβαση που κάναμε στα δημόσια πράγματα, θέτωντας υπόψη της Δικαιοσύνης το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό, να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να μάθουμε τί ακριβώς έχει συμβεί”.

Ερωτηθείς σχετικά με την συζήτηση που άνοιξε για τη συνταγματική αναθεωρήση, ο κ. Καραγκούνης τόνισε: “Νομίζω ότι είναι ο καταλύτης για την επόμενη μέρα, ώστε η χώρα πραγματικά να αφήσει πίσω και τις παθογένειες, αλλά να ανοίξει μια καινούργια σελίδα, είτε αυτό έχει να κάνει με τα θεσμικά ζητήματα, την αξιοκρατία, τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, το Νόμο περί ευθύνης υπουργών, είτε έχει να κάνει με τα αναπτυξιακά, όπως είναι το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που αυτή τη στιγμή ματώνει η χώρα φέυγουν οι φοιτητές μας και πηγαίνουν στην αδερφή Κύπρο, αλλά και στη Μ. Βρετανία και σε άλλα πανεπιστημία και κυρίως φοιτητές που θα μπορούσαν να έρθουν εδώ και να αφήσουν το εισόδημά τους εδώ και βεβαίως εμείς που είμαστε το κέντρο του πολιτισμού και των γραμμάτων, αντ’ αυτού, ακριβώς επειδή έχουμε το άρθρο 16, πηγαίνουν σε άλλες χώρες, οπότε και αιμοραγούμε οικονομικά αλλά και χάνουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε την Ελλάδα ως λίκνο του πνεύματος και του πολιτισμού. Όπως βεβαίως και άλλα άρθρα, το άρθρο 24 για τις χρήσεις γης, που αυτή τη στιγμή γίνεται ένα μπάχαλο και η μισή Ελλάδα είναι χαρακτηρισμένη ως δάσος και κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία επένδυση γιατί έχει αυτούς του χωροταξικούς περιορισμούς οι οποίοι είναι δυσχερέστατοι. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι ένα καταλύτης στο να αποφασίσουμε εάν η χώρα θα προχωρήσει πραγματικά μπροστά, το αν σταματήσει την αυτή την αιμοραγία να φεύγουν λαμπρά μυαλά κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο εξωτερικό”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει