Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κατάργηση του νόμου για τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς ζητεί το ΚΚΕ

Την κατάργηση των ρυθμίσεων του ν. 4387/2016 που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, προτείνει το ΚΚΕ, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

«Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει και καταγγείλει το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που έχει οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές των μισθών και συντάξεων και διεκδικεί την κάλυψη των απωλειών τους, την επαναφορά της 13ης και 14 σύνταξης.

Ο ν. 4387/2016, με τα άρθρα 14 και 33 όπως τροποποιήθηκαν με τον 4472/2017, προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς έως 18% από 1/1/2019. Οι απώλειες για τους απόμαχους της δουλειάς συνεχίζονται, δημιουργώντας συνθήκες απόγνωσης, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η μεταμνημονιακή εποχή θα συνοδεύετε με νέα μέτρα για την κάλυψη των ματωμένων πλεονασμάτων και την ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Όπως εξηγεί, με αυτή την πρωτοβουλία του στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων και το αίτημά τους για κατάργηση των ρυθμίσεων του Ν. 4387/16 που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.