Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Καθαίρεσαν» την Μις Τουρκία 2017 επειδή σχολίασε το αποτυχημένο πραξικόπημα

Η προπαγάνδα του Ερντογάν έφτασε μέχρι τα καλλιστεία με την Μις Τουρκία 2017, Ιτίρ Εσέν να μην είναι πλέον κάτοχος του τίτλου της, αφού oι διοργανωτές της αφαίρεσαν το στέμμα για ένα tweet της αναφορικά με το πραξικόπημα.

Οι διοργανωτές της Μις Τουρκίας αποκαθήλωσαν τη 18χρονη, την Παρασκευή, μια μόλις μέρα μετά την απονομή του διαγωνισμού και του δικαιώματος της να εκπροσωπήσει την Τουρκία στο διαγωνισμό Μις Κόσμος στην Κίνα. Χαρακτήρισαν το tweet της απαράδεκτο και θεώρησαν ότι προσβάλλει τη μνήμη των 250 ανθρώπων, που σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 2016  στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Πλέον τη θέση της πήρε η Ασλί Σουμέν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η Εσέν, μοντέλο και φοιτήτρια, προκάλεσε σάλο με το tweet της το οποίο ανέφερε «Αδιαθέτησα το πρωί της ημέρας των μαρτύρων της 15ης Ιουλίου. Σημειώνω την ημέρα με τη δική μου αιμορραγία ως αναπαράσταση του αίματος των μαρτύρων».

Η ανάρτηση φυσικά έχει διαγραφεί.

Η Εσεν από την πλευρά της αρνήθηκε ότι ο λογαριασμός με το επίμαχο tweet είναι δικός της, ωστόσο η επικεφαλής της οργάνωσης Μις Τουρκία, δήλωσε ότι η επιτροπή επιβεβαίωσε ότι ανήκει σε εκείνη.

«Δεν είναι δυνατό για την οργάνωση της Μις Τουρκίας, που έχει στόχο να προωθήσει την Τουρκία σε όλο τον κόσμο και να συμβάλει στην εικόνα της, να αποδεχθεί μια τέτοια απόσπαση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει