Κατρούγκαλος: «Fake news» τα περί απόσυρσης του Κατάρ από την Ελλάδα

«Fake news» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τα περίαπόσυρσης του Κατάρ από κάθε επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ από την Πορτογαλία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για ένα «ακόμη κατασκευασμένο επεισόδιο»,διαμηνύοντας πως «όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον».

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε πως οι οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με το Κατάρ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων χρόνων και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απόφαση του Κατάρ να αποσύρει το οικονομικό ενδιαφέρον του ιδίου και των επιχειρήσεων του από τη χώρα.

«Όσα δηλώνει η εταιρία Al Rayyan -αν πράγματι τα δηλώνει, γιατί παρόμοια επιστολή δεν έχει περιέλθει στην ελληνική κυβέρνηση- αφορούν αποκλειστικά την ίδια και σε καμία περίπτωση δεν αντανακλούν την πραγματικότητα των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ», πρόσθεσε.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόταν σε επιστολή της εταιρείας Al Rayyan στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν , με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις…».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι σχολίασε πως «χθες ήταν η Εldorado Gold που απειλούσε με αποχώρηση, μέχρι η κυβέρνηση να αναγκαστεί να ξεπαγώσει τις διαδικασίες για την επένδυση. Σήμερα είναι το Κατάρ που δηλώνει αποχώρηση από την Ελλάδα, καταγγέλλει αρνητικό επενδυτικό κλίμα και δηλώνει ότι “με το ζόρι επενδύσεις δεν γίνονται”».

«Δεν ξέρουμε αν οι υποψήφιοι επενδυτές ασκούν πίεση επειδή κατάλαβαν ότι μόνο όταν φθάσει ο κόμπος στο χτένι οι υπουργοί αναγκάζονται να προχωρήσουν. Αυτό που περιμένουμε σε πρώτη φάση είναι τον σύμβουλο του πρωθυπουργού να τους στείλει στα τσακίδια», πρόσθεσε η Σεβαστουπόλεως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει