ΚΚΕ Μαγνησίας και φορείς καταγγέλλουν την προσαγωγή των Κώστα Στεργίου, Εύης Καρυδάκη και Απόστολου Ριζόπουλου

ΚΚΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: “Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη δράση των σωματείων θα πέσει στο κενό”

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΚΕ Μαγνησίας:

Χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση των σωματείων και φορέων για την υπεράσπιση της ζωής και υγείας του λαού, διεκδικώντας άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων σε σχολεία και χώρους δουλειάς.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, με εντολές προς το λιμενικό, να διαλύσει τη διαδήλωση έπεσε στο κενό. Μάλιστα έγινε θρασύτατη απόπειρα να διακοπεί η ομιλία από λιμενικό με πολιτικά. Η συγκέντρωση τελικά ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την αποφασιστική στάση των εκπρόσωπων των σωματείων που δήλωσαν στην πράξη ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες και πως δεν θα περάσει η φίμωση των συνδικάτων.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, το λιμενικό προχώρησε στην προσαγωγή του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Κώστα Στεργίου, της προέδρου του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύης Καρυδάκη και του δημοτικού συμβούλου Βόλου του ΚΚΕ, Απόστολου Ριζόπουλου, αρχικά με την «κατηγορία» της απείθειας επειδή «δεν υπάκουσαν στις εντολές να διαλύσουν τη συγκέντρωση»!

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που δείχνει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό. Ακριβώς επειδή με την πολιτική της πριμοδοτεί συνεχώς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ για το λαό επιφυλάσσει την «ποιοτική μετάβαση» στο θάνατο. Δεν θέλει τη δράση των σωματείων για να περάσει πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα κατάργησης του 8ωρου, περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, μέτρα που φέρνει τώρα σε περίοδο γενικού lock down. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα θέλει τους αγώνες στο γύψο. Δεν θα της περάσει!

Καλούμε τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τη σημερινή απαράδεκτη δίωξη και να ενισχύσουν αποφασιστικά τους αγώνες ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, δίνοντας απάντηση στην πράξη, στην καθημερινή πάλη ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει και τα σχέδια χτυπήματος των αγώνων θα πέσουν στο κενό!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας:

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι αγώνες του λαού δεν μπαίνουν στο γύψο!

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ «ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την απόπειρα των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών να διαλύσουν τη σημερινή συγκέντρωση σωματείων και φορέων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των γυναικών του Βόλου στην παραλία. Σαν έτοιμες από καιρό, δυνάμεις του Λιμενικού επιχείρησαν υλοποιώντας τις εντολές της Κυβέρνησης να διακόψουν την κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Αφού οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, προσήγαγαν την πρόεδρο του Συνδικάτου, αντιπρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συναγωνίστρια Εύη Καρυδάκη, τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστα Στεργίου και τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αποστόλη Ριζόπουλο με την κατηγορία της… απείθειας. Μάλιστα, καθώς το κατηγορητήριο κατέρρευσε, επέβαλαν πρόστιμο στους προσαχθέντες…

Είναι φανερό ότι με πρόσχημα τα μέτρα για την πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να ισοπεδώσει ότι απέμεινε από εργατικά και λαϊκά δικαιώματα! Επιστρατεύει τον αυταρχισμό και την καταστολή, για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μπροστά στην κατάργηση του Οκτάωρου, τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας ακόμη και μέσα στην πανδημία με σοβαρότατους κινδύνους για την προστασία της ζωής, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, το μπούκωμα των επιχειρηματικών ομίλων με δεκάδες εκατομμύρια την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι βιοπαλαιστές -αυτοαπασχολούμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση!

Ας το πάρουν χαμπάρι οι κυβερνώντες και τα αφεντικά τους! Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τη ζωή μας! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Βόλος, 07/11/2020

Διαβάστε την ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας:

Τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας, συγκέντρωση για την προστασία της Υγείας και των δικαιωμάτων του λαού πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία του Βόλου.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι διοικήσεων από σωματεία και φορείς της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Μαγνησίας και σωματείων από το χώρο της Υγείας, διεκδικώντας μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
Η συγκέντρωση άνοιξε με την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Ντίνου Μηνδρινού όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 60% των οργανικών θέσεων. Η μόνη προκήρυξη που έγινε στον καιρό της πανδημίας ήταν για 10 άτομα ενώ υπάρχουν 425 κενά. Ανέφερε ακόμα ότι η λειτουργία του νοσοκομείου επί της ουσίας στηρίζεται στο φιλότιμο και τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη χωρίς να διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό ούτε το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό. Τελειώνοντας κατήγγειλε τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Νοσοκομείο μιας νόσου και αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της αύξησης της χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των αναγκών καθώς και την ανάγκη διενέργειας μοριακών tests σε όλο το προσωπικό του ιδρύματος.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ που είπε ότι σήμερα την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας που χτυπάει και την χώρα μας η κατάσταση γίνεται φοβερά επικίνδυνη, φαίνονται καθαρά τα αποτελέσματα και που οδήγησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων που  έκλεισαν εκατοντάδες δομές, νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, ιατρεία, εξεταστήρια των ασφαλιστικών ταμείων, θεραπευτήρια κ.α. Τα νοσοκομεία έμειναν υποστελεχωμένα την στιγμή που χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού και υπαλληλικού προσωπικού.

Όσα αυτά τα χρόνια προβλέψαμε και διεκδικούμε τώρα ξεσπούν με δραματικό και επικίνδυνο τρόπο σε βάρος των συνταξιούχων, εργαζομένων, του λαού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Ρούσσα λιμενικός με πολιτικά, προσπάθησε με θράσος να σταματήσει την ομιλία, κάτι που δεν έγινε με την παρέμβαση των συνδικαλιστών.

Παρά την παρουσία των λιμενικών και συνεχείς απειλές για να σταματήσει η συγκέντρωση, η διαδήλωση συνεχίστηκε. Το λόγο πήρε η Βούλα Ευθυμίου πρόεδρος των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου και κατήγγειλε την ωμή παρέμβαση των λιμενικών αρχών που εκτελούσαν άνωθεν εντολές με στόχο τη φίμωση και την τρομοκράτηση του λαού.
Είπε ακόμα ότι εκτός από το νόμιμο υπάρχει και το ηθικό και ότι εμείς που έχουμε ταξική συνείδηση αρνούμαστε να κλειστούμε μέσα στα σπίτια μας όταν συνάνθρωποί μας υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για την επιβίωση τους μέσα στα νοσοκομεία.

Αγωνιζόμαστε για να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια, χωρίς άγχος και χωρίς εφιάλτες.

Οι συνεχιζόμενες απειλές των λιμενικών έπεσαν στο κενό. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Κώστα Γερογιάννη γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) όπου τόνισε ότι «το «θωρακισμένο» και «πανέτοιμο» σύστημα Υγείας, που διαφήμιζε η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες, απορρίπτοντας και λοιδορώντας τα αιτήματα υγειονομικών και εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων». Συμπληρώνοντας στο τέλος ότι «πρέπει, τώρα που οι δυσκολίες μεγαλώνουν με το lockdown, να δυναμώσει και η οργανωμένη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας από τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς. Προϋπόθεση για να θωρακιστούν η υγεία και η ζωή του λαού είναι να ακουστεί δυνατά η φωνή του κάτω από τη μάσκα!»

Τελευταίος ομιλητής  στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Στεργίου  πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» όπου είπε τα εξής: Το Λιμενικό εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης προσπαθεί να διαλύσει και να κάνει και συλλήψεις σήμερα στη συγκέντρωσή μας. Τονίζουμε ότι το εργατικό κίνημα μαζί με τους συνταξιούχους και τους φορείς θα είναι στο δρόμο διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά του. Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να κατεβάσουν τα χέρια από το λαϊκό κίνημα. Να γνωρίζουν ότι το λαϊκό κίνημα ούτε φιμώθηκε και σε πιο μαύρους καιρούς ούτε πρόκειται να φιμωθεί γιατί έχει το δίκιο με το μέρος του. Η σημερινή μας κινητοποίηση στέφθηκε με επιτυχία όπως τη σχεδιάσαμε.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις με επόμενο σταθμό την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στο Νοσοκομείο.

Αφού ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και ενώ αποχωρούσε ο κόσμος, το λιμενικό προχώρησε στην απαράδεκτη προσαγωγή των συναδέλφων Κώστα Στεργίου, πρόεδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, Εύης Καρυδάκη, προέδρου του Συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και αντιπροέδρου του ΝΤ Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, και του Αποστόλη Ριζόπουλου, δημοτικού συμβούλου Βόλου, με την κατηγορία της «απείθειας γιατί δεν υπάκουσαν στις εντολές να διαλύσουν τη συγκέντρωση». Τελικά, αφού έπεσαν στο κενό οι κατηγορίες, οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν την προσπάθεια δίωξης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Να καταγγείλουν το σημερινό περιστατικό και την προσαγωγή των συναδέλφων. Να στείλουν μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα φιμώσει τα στόματά μας, αλλά θα επιμείνουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για τη ζωή και την υγεία μας.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν οι εξής φορείς:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
[ ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE(ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) – ΝΑΤ – ΟΑΕΕ(ΤΑΕ) – ΑΓΕΤ ]
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ»
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΑΚΚΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει