Κων. Μαραβέγιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το «σύμπτωμα της επαναλαμβανόμενης άρνησης»

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στην επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και την εξασφάλιση 70 δισεκατομμυρίων ευρώ το Ταμείο Ανάκαμψης, άσκησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο θεσμοθετείται η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς που εισάγει ρυθμίσεις για τις ιδιωτικές επενδύσεις, ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε καταρχάς στην ιστορική συμφωνία που πρόσφατα επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της χρηματοδότησης των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, την επόμενη επταετία.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αρνείται να δεχθεί την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, όπως έχει πράξει στο παρελθόν για διάφορες άλλες θετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες και μέτρα. Ο βουλευτής Μαγνησίας καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ το «σύμπτωμα της επαναλαμβανόμενης άρνησης», αναφέροντας ως παράδειγμα ότι στους τρεις μήνες της υγειονομικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε πως εγκρίνονταν από τη Νέα Δημοκρατία αρκετά χρήματα για τους πληγέντες.

Επίσης, όταν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε οριζόντιες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, μείωνε τον φόρο εισοδήματος και αφαιρούσε το βάρος του τέλους επιτηδεύματος από τους αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως οι μειώσεις αφορούσαν τους πολύ πλούσιους και ότι ο μηδενισμός του τέλους επιτηδεύματος είναι μία πρόσκαιρη στάχτη στα μάτια των αγροτών.

«Κάποιος, θα μπορούσε να ονομάσει τη στάση αυτή, απλά αντιπολιτευτική μιζέρια και να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στις τακτικές του 2012. Όταν, όμως, μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, προφανώς, τα άλλα κράτη-μέλη παρακολουθούν το δημόσιο διάλογο που τα αφορά, αφού συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας και επέκρινε τον κ. Χαρίτση που έκανε λόγο για “λαθροχειρία 70 δισεκατομμυρίων”, όπως και τους κ.κ. Κάτση και Πολάκη που ερμήνευσαν την κατανομή των κονδυλίων ανάκαμψης στο διαδίκτυο ως «αποτυχία Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι διευρύνει τις δυνατότητες επενδύσεων σε νέους τομείς και παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των επενδύσεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για τη στήριξη της βιομηχανικής παραγωγής, καθώς με αυτόν τον τρόπο, οι βιομηχανικές μονάδες θα είναι σε θέση να αναπροσαρμόσουν την παραγωγική τους διαδικασία στα γοργά μεταβαλλόμενα διεθνή δεδομένα και να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους.

Επίσης, με το συγκριμένο νομοσχέδιο δίνεται σειρά κινήτρων – κυρίως φορολογικών – για την πραγματοποίηση στρατηγικών επενδύσεων, ενώ σημαντικό κίνητρο αποτελεί και η δυνατότητα εγκατάστασης στρατηγικών επενδύσεων επί δημοσίων ακινήτων. Η διάταξη αυτή αφορά, αφενός, την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πάσης φύσεως ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και αφετέρου, την προσέλκυση νέων στρατηγικών επενδυτών με την πρόβλεψη η δημοπράτηση των ακινήτων να έπεται του χαρακτηρισμού του επενδυτικού σχεδίου ως στρατηγικής επένδυσης. Τέλος, η αρμοδιότητα έκδοσης αδειών ή εγκρίσεων στρατηγικών επενδύσεων, δύναται να ασκείται κατ’ επιλογή του φορέα της επένδυσης, είτε από την οικεία αρχή είτε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιπλέον, παρέχονται φορολογικά κίνητρα για την έρευνα, την ανάπτυξη τεχνολογιών και τη δημιουργία start up επιχειρήσεων. Μόνο για την τεχνολογική έρευνα παρέχεται νέα αύξηση της φορολογικής έκπτωσης δαπανών από 30% στο 100%.

Κλείνοντας, ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε τη σημασία της υπουργικής τροπολογίας που συμπεριλαμβάνει στον αναπτυξιακό νόμο τη δυνατότητα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, δημιουργίας κέντρων αποθεραπείας αποκατάστασης και στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ. «Πρόκειται για ένα μέτρο, τόσο αναπτυξιακό και κυρίως κοινωνικό, που δείχνει ακόμη μια φορά ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους Έλληνες και αφουγκράζεται καθημερινά τις κοινωνικές ανάγκες», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει