Κοντονής: Δεν αλλάζει τίποτα στους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε σημερινή ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι δεν μεταβάλλεται ούτε ο χαρακτήρας των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ούτε η κατά τόπο αρμοδιότητα των συμβολαιογράφων, με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή και επιφέρει τροποποιήσεις στον Κώδικα Συμβολαιογράφων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση του ζητήματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και γίνεται για λόγους μικροπολιτικούς». Επίσης, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι «η απόκτηση άδειας χρήσης, η συντήρηση, η τεχνική και λειτουργική υποστήριξη των ηλεκτρονικών συστημάτων, του λογισμικού, της πλατφόρμας ή πύλης ηλεκτρονικών εφαρμογών, εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ίδιους τους συμβολαιογράφους οι οποίοι θα συνδέονται μέσω του υπολογιστή τους με την ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να διενεργούν τους πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως ακριβώς προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας».

Τέλος, αναφέρει ο κ. Κοντονής ότι «η επιλογή εταιρείας που θα παρέχει το λογισμικό δεν αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά τους ίδιους τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους που θα συνάψουν τις σχετικές συμβάσεις, ενώ δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αφού αντισυμβαλλόμενο δεν είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Παραδόθηκαν στον υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή τα σχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Τα σχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας παραδόθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή από τους προέδρους των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Ο κ. Κοντονής, ευχαρίστησε τους προέδρους Χριστόφορο Αργυρόπουλο και Νικόλαο Παντελή καθώς και τα μέλη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για «την ενδελεχή και παραγωγική εργασία τους, η οποία έχει λάβει υπόψη όλους τους σύγχρονους επιστημονικούς προβληματισμούς για την ορθή και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει