Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Λαγκάρντ κατά τη συνάντηση με Τσίπρα: Η ελάφρυνση του χρέους έχει μεγάλη σημασία

Αλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ θα παίξει για το χρέος ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Κριστίν Λαγκάρντ τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Συμφωνήσαμε ότι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση, τόνισε ο πρωθυπουργός. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της. Το ΔΝΤ θα παίξει για το χρέος ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής στασιμότητας η Ελλάδα γύρισε σελίδα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Οι σοβαροί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα έχουν υποχωρήσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ενισχύεται η οικονομική ανακάμψη. Οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο που εχει συντελεστεί στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους, έχει μεγάλη σημασία είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει