Λ. Γαϊτάνης προς Γ.Γ. Δικαιοσύνης:Υπάρχει πολιτική βούληση για κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου; Αποδείξτε το εμπράκτως

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου:

Από τον Ιούνιο του 2016 ακούμε τις ηγεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης να επαναλαμβάνουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την ανέγερση στον Βόλο ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Από την πλευρά μας δεν αμφισβητούμε ότι ήδη από τον Ιούνιο ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης ανέθεσε στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» την εξεύρεση κατάλληλου δωρεάν οικοπέδου. Μπορεί όμως να καταλογιστεί πολιτική ευθύνη σε μια Ανώνυμη Εταιρία του Δημοσίου, παρακάμπτοντας την πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης; Και αυτό ανεξάρτητα από το ότι δεν υπάρχει δικαιολογία, που να μπορούν να επικαλεστούν τα στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Διότι εμείς από τον Δεκέμβριο του 2016 ήδη εγγράφως ζητήσαμε, με έγγραφό μας προς το Υπουργείο, όπως αυτό μας υπέδειξε, στελέχη της Α.Ε. να έρθουν στον Βόλο να επιλέξουν το κατάλληλο οικόπεδο.

Απ’ την άλλη ποιος φέρει την πολιτική ευθύνη, που η Τεχνική Υπηρεσία, για παράδειγμα, του Υπουργείου Δικαιοσύνης με κτιριολογική της μελέτη πέρυσι έκρινε επαρκείς τους χώρους του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου και με έγγραφό της φέτος εξεδήλωσε την επιθυμία το δωρεάν οικόπεδο που θα εξευρεθεί να είναι στο κέντρο του Βόλου; Υπάρχει τέτοιο οικόπεδο;

Ούτε στην Τεχνική Υπηρεσία όμως ούτε στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» μπορεί να αποδωθεί πολιτική ευθύνη. Πολιτική ευθύνη έχει η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης κι εμείς αυτή νομιμοποιούμαστε να πιέσουμε, επικαλούμενοι τη διατυπωθείσα από την ίδια πολιτική βούληση για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου. Διότι είναι κοινά παραδεκτό ότι επί 15 μήνες η τοπική κοινωνία παρατηρεί να μην έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.

Υπάρχει λοιπόν πράγματι πολιτική βούληση για την κατασκευή ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου αντάξιου του Βόλου; Ας το αποδείξει η Κυβέρνηση εμπράκτως.

Ιδού η Ροδος ή για να κυριολεκτούμε, ιδού ο Βόλος, ιδού και τα 3 υπό προϋποθέσεις δωρεάν οικόπεδα, όπως αυτά που έχουμε ήδη υποδείξει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει