Λημνιός για ΑΓΕΤ στο Marconi 96,1: Μόνη λύση ένα δημοψήφισμα, που μόνο ο Δήμος μπορεί να οργανώσει

“Πού είναι οι βουλευτές μας, που είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές; Τρεις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο υποψήφιος κυβερνητικός βουλευτής ο κ. Μπουκώρος που είναι;”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμάτων Στέλιος Λημνιός, με αφορμή την εκφόρτωση στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ πλαστικών σκουπιδιών που ήρθαν στο Βόλο με πλοίο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λημνιός τόνισε μεταξύ άλλων: “Η λύση θα μπορέσει να δοθεί, προσέξτε δεν υπονοώ τίποτε σε σχέση με τους σημερινούς ιθύνοντες στον Δήμο, εφόσον η πολιτεία δεν δέχεται και δεν θέλει να συμμορφωθεί με την απόφαση των πολιτών, η μόνη λύση, προβλέπεται συνταγματικά, είναι ένα δημοψήφισμα της πόλης, που μόνο ο δήμος μπορεί να το οργανώσει, δεν μπορεί, δεν έχει δικαίωμα κανείς άλλος να το διοργανώσει παρά μόνο η δημοτική αρχή. Ένα τέτοιο δημοψήφισμα για να είναι έγκυρο πρέπει να έχει την πλειοψηφία των εγγεγραμμένων δημοτών και μπορεί να γίνει σεβαστό πλέον, διότι από εκεί και πέρα μιλάει η πόλη μέσα από την άμεση ετυμηγορία του λαού της. Άρα λοιπόν είναι υπόλογοι αυτοί που δεν προγραμματίζουν μία τέτοια λύση που θα δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζούμε”.

Και συνέχισε αναφερόμενους στους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ: “Πριν από έξι μήνες κάναμε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγαμε πανό από τα γραφεία διαμαρτυρόμενοι με τα συνθήματά μας ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Δεν τόλμησε κανείς να ‘ρθει να μας ακουμπήσει, να μας ενοχλήσει, όλοι κάνανε γαργάρα, τον κατάπιαν και τελείωσε. Εξαφανισμένοι. Πού είναι μια ανακοίνωση; Από χθες η πόλη ανησυχεί, πριν από λίγες μέρες μύριζε πλαστικό, πριν από 15 μέρες τα ίδια. Υπάρχει ένα έντονο πρόβλημα στην πόλη που αφορά τη δημόσια υγεία. Πού είναι οι βουλευτές μας, που είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές; Τρεις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο υποψήφιος κυβερνητικός βουλευτής ο κ. Μπουκώρος που είναι;”

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει