Ληστής με ευαισθησίες: Εκλεψε σπάνιο τσέλο 1,3 εκατ. ευρώ, το επέστρεψε μετά την έκκληση της μουσικού

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια Γαλλίδας μουσικού, που της έκλεψαν υπό την απειλή μαχαιριού ένα σπάνιο τσέλο του 18ου αιώνα, καθώς της το επέστρεψαν.  

Η Οφιλί Γκαγιάρντ έπεσε θύμα ληστείας έξω από το σπίτι της στο Παρίσι την Πέμπτη και ο δράστης της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο και το τσέλο. Αυτό που την ένοιαζε όμως ήταν το δεύτερο. Πρόκειται για σπάνιο μουσικό όργανο, αξίας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Η 43χρονη βραβευμένη μουσικός έκανε έκκληση μέσω Facebook για το τσέλο της και στη συνέχεια έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο της είπαν ότι το όργανο ήταν σε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της, όπου και το βρήκε, σε καλή κατάσταση.

Πρόκειται για τσέλο που κατασκεύασε ο Ιταλός Φραντσέσκο Γκοφρίλερ το 1737 και το είχε δανείσει στη μουσικό η τράπεζα CIC. Ακόμη και το δοξάρι του είναι ιδιαίτερης αξίας, καθώς είναι 200 ετών.

«Ο κλέφτης ήταν πολύ βίαιος. Δεν έχω καταφέρει να κοιμηθώ για δύο ημέρες. Είμαι τόσο ανακουφισμένη που το βρήκα. Βγαίνω από έναν εφιάλτη δύο ημερών, είναι ένα θαύμα», δήλωσε στο AFP η μουσικός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει