Mητέρα και γιος θα δικαστούν για εκβιασμό με «ροζ» dvd σε βάρος 70χρονηςΣτο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσουν μητέρα και γιος για εκβίαση με «ροζ» dvd σε βάρος 70χρονης επιχειρηματία από τη Ρόδο.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στις 12 Νοεμβρίου σε μία προσπάθεια η 58χρονη και ο 31χρονος γιος της να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» την ποινή των 8 ετών κάθειρξης που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα (από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) πριν από τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η 58χρονη είχε καταρρεύσει και χρειάστηκε η επέμβαση γιατρού που την ώρα εκείνη βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να την συνεφέρει!

Το δικαστήριο διέκοψε μέχρι να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στην 58χρονη, η οποία εξήλθε από την αίθουσα και παρέμεινε εκεί έως την ολοκλήρωση της εκφώνησης της απόφασης.

Στην υπόθεση κατηγορούνταν η 58χρονη, ο 31χρονος γιος της και ένας 46χρονος, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση σε βάρος της 70χρονης επιχειρηματία.

Το πρωτόδικο δικαστήριο με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και έκρινε ένοχους την 58χρονη και τον γιο της για εκβίαση επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο παρουσιάστηκε μόνο η 58χρονη, καθώς όπως η ίδια είπε, ο γιος της λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει εξαιτίας της υπόθεσης δεν δύνατο να παρασταθεί.

Απολογούμενη η 58χρονη ισχυρίστηκε πως τα χρήματα που θα έπαιρνε από την 70χρονη ήταν χρήματα που εκείνη της είχε δανείσει προκειμένου να την βοηθήσει.

Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι η 70χρονη της είχε ζητήσει πολύ περισσότερα χρήματα από τις 260.000 ευρώ που τελικά κατάφερε να βρει από τον τότε σύντροφο της και να της δανείσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η 70χρονη ήταν μυθεύματα. Ωστόσο οι ισχυρισμοί της αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο έκρινε τόσο την 58χρονη όσο και τον γιο της ένοχους και τους καταδίκασε.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος τους η 70χρονη, σύμφωνα με την οποία μητέρα και γιος κατηγορούνται ότι κατάφεραν να αποσπάσουν το ποσό των 500,000.00 ευρώ σε μετρητά και επιταγές από την 70χρονη εκβιάζοντάς της πως θα δώσουν στη δημοσιότητα dvd με ερωτικές περιπτύξεις της.

Στις 25 Απριλίου 2013 η 58χρονη και ο 31χρονος γιος της απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο 46χρονος από την Αθήνα ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012 όταν η 70χρονη γυναίκα άρχισε να δέχεται πιέσεις προκειμένου να δώσει το ποσό των 500.000 ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ένα dvd στο οποίο υπήρχαν δικές της ερωτικές σκηνές θα δινόταν σε οικεία της πρόσωπα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών το διάστημα εκείνο η 70χρονη διατηρούσε παράλληλη σχέση και έτσι φοβούμενη ότι όλα θα αποκαλύπτονταν, «υπέκυψε» στις πιέσεις και κατέβαλε το ποσό των 250.000 ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε επιταγές.

Παράλληλα έλαβε και όλα τα νόμιμα μέτρα και δια του συνηγόρου της τον Αύγουστο του 2012 υπέβαλε μήνυση κατά των εκβιαστών της, οι οποίοι όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν άλλοι από την 58χρονη φίλη της και τον γιο αυτής!

Μάλιστα ο τελευταίος εμφανίστηκε στην 70χρονη ως Ιταλός μαφιόζος, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα η ίδια η παθούσα έχει αναφέρει στη μήνυσή της. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις επιταγές που εκδόθηκαν από την 70χρονη για να συμπληρώσουν το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ που ζητούσαν οι δύο φερόμενοι ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση, δεν έχουν εξαργυρωθεί και έτσι έπρεπε να ακυρωθούν.

Πηγή: rodiaki.gr

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει