Μ. Σπυράκη: Ποιος εκφράζει την κυβέρνηση, ο Καμμένος ή ο Κουβέλης;

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη.

«Δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον Πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος συνώνυμος του “εξαφανισμένος” που αποκαλεί “ομήρους” τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί “υπερτροφικό” τον λόγο του προϊσταμένου του;» ανέφερε η κ. Σπυράκη, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιες πρωτοβουλίες έλαβε για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί.

Ερωτηθείσα για την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απάντησε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται σε ΗΠΑ και θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών. «Εμείς ρωτάμε την κυβέρνηση ποιος την εκφράζει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής του και ποιες ενέργειες έχει κάνει για να επιστρέψουν;» επανέλαβε.

Σε ερώτηση για το βίντεο με τους Τούρκους στρατιωτικούς που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Τουρκία, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και ότι η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος. Η αρμοδιότητα για τους οκτώ βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, επισήμανε.

Για τα κονδύλια που απελευθέρωσε πρόσφατα η Ε.Ε. προς την Τουρκία, η κ. Σπυράκη είπε ότι αφορούν το θέμα των προσφύγων και είναι μέρος της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Σε ερώτηση για το αν η Ν.Δ. σκέπτεται να αποχωρήσει από την Προανακριτική για τη Novartis απάντησε ότι έχουν προκύψει μία σειρά ζητήματα. «Πραγματικά με τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα. Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» ανέφερε.

Αναφορικά με τον διοικητή της ΤτΕ είπε ότι ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν καταλάβει δημόσιες θέσεις και πρόσθεσε πως «αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συμβαίνει».

Σε ερώτηση για «την επίθεση του υιού Σαββίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη» η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η Ν.Δ. εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε ότι κανείς δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να ελέγξει τον χώρο τα προηγούμενα χρόνια και να εφαρμόσει το νόμο».

Αντίθετα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση «προχώρησε στον εναγκαλισμό της με μία νέα γενιά ολιγαρχών και τους χρησιμοποίησε είτε για να ελέγχει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είτε ποδοσφαιρικές ομάδες».

Η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι ενέργειές της προκάλεσαν την καταστροφική συζήτηση γύρω από το Grexit» και διερωτήθηκε «ποιος της κράτησε το χέρι σφιχτά και δεν προχώρησε στην εξυγίανση;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει