Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μ. Σπυράκη: Βατερλώ για την κυβέρνηση η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

«Η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας».

Όπως είπε η κ. Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη».

Η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «για τη Ν.Δ. είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί».

«Είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες που είναι στην δικογραφία» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ. δεν τους αναγνωρίζει «για λόγους προφανείς». Όπως εξήγησε, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την έγκρισή του για το καθεστώς προστασίας με πέντε ημέρες καθυστέρηση, αλλά – σε κάθε περίπτωση – η Ν.Δ. θέλει να εξεταστούν, είτε ως «προστατευμόμενοι», είτε όχι.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην υπόθεση των βλημάτων, λέγοντας ότι έχει προσέλθει να καταθέσει ένας κρίσιμος μάρτυρας, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, και ότι η Ν.Δ. είναι εν αναμονή για να αποτυπωθεί η πορεία αυτής της υπόθεσης και να κινηθεί ανάλογα.

Επανέλαβε παράλληλα την πρόθεση της Ν.Δ. να συστήσει εξεταστική επιτροπή μετά τις εκλογές για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία αλλά «και για την παράλειψη του κ. Κουρουμπλή να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων».

Ερωτηθείσα για τη στάση του Πάνου Καμμένου στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ, η κ. Σπυράκη σημείωσε πως ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς (για το Μακεδονικό) και ότι θα κάνει τα πάντα να μην δοθεί το όνομα. «Ρωτάμε τον κ. Καμμένο: “Θα ρίξει την κυβέρνηση;” Ρωτάμε τον πρωθυπουργό, «προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και στη συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας ως πρωθυπουργός ή ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;”» είπε.

Σημείωσε, πάντως, ότι εν μέσω διαπραγμάτευσης δεν είναι καθόλου χρήσιμο η Γερμανίδα καγκελάριος να μη χρησιμοποιεί την ονομασία της χώρας στον ΟΗΕ και να αποκαλεί τον κ. Ζάεφ «Μακεδόνα» πρωθυπουργό. «Απορούμε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός» πρόσθεσε.

Για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s η κ. Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί μετά από τρία χρόνια η ελληνική οικονομία επιστρέφει ασθμαίνουσα και με 15 δισ. μέτρα στο σημείο που ήταν το 2014. «Ο δρομός για την ελληνική οικονομία είναι ακόμη μακρύς και οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδουν με την επιστροφή στην κανονικότητα» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει