ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Άλλα 5 νέα θετικά κρούσματα Covid-19

Πέντε ακόμη θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στο Ν. Μαγνησίας, σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο Covid 19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που σήμερα ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα, μαζί με το ένα ακόμη που είχε ανακοινωθεί απ΄τα ΜΜΕ από χθες αφότου είχε εκδοθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από ώρα 14.00 στις 6/08/2020 και εντός 24ωρου καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid-19. Το 1 κρούσμα υπηρετεί σε στρατόπεδο της ευρύτερης περιοχής, άλλο 1 κρούσμα αφορά άτομο που επέστρεψε από παραθερισμό στη Χαλκιδική, 1 ακόμη με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή για παραθερισμό και παρουσίασε συμπτώματα, ενώ τέλος 3 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (4/8/2020).

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ειδικής συντονιστικής ομάδας που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες, μέσα από τις ιχνηλατήσεις του ΕΟΔΥ και τα μοριακά τεστ. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει