Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μακελειό στην Καμπούλ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες των Ελλήνων πιλότων

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του Μιχάλη Πουλικάκου και του Βασίλη Βασιλείου, των δύο Ελλήνων πιλότων που επέζησαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ.

Οι δύο πιλότοι, που εργάζονται σε αεροπορική εταιρεία του Αφγανιστάν, περιέγραψαν στον ΣΚΑΪ τις δύσκολες ώρες που πέρασαν.

«Μόλις ακούσαμε ότι πυροβολούν ανεβήκαμε στα δωμάτιά μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που μας είχαν δώσει. Ανατρέψαμε τα στρώματα, το κάναμε (το δωμάτιο) να φαίνεται άτακτο ανοίξαμε τις πόρτες του μπαλκονιού, κρυφτήκαμε εγώ στην μπανιέρα και ο Βασίλης κάτω από το στρώμα», είπε ο κ. Πουλικάκος και συνέχισε: «Στο δωμάτιό μου ευτυχώς δεν μπήκε κανείς, ήμουν πολύ τυχερός και η περιπέτεια τέλειωσε για μένα μετά από εννέα ώρες ανώδυνα. Ο Βασίλης ήταν στον 5ο όροφο και νομίζω ότι είναι ο μόνος που τελικώς επέζησε, εγώ ήμουν στον τέταρτο όροφο».

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του κ. Βασιλείου, στο δωμάτιο του οποίου μπήκαν οι τρομοκράτες και αναγκάστηκε να κρυφτεί επί ώρες μέσα σε στρώμα: «Όταν έφτασα στο δωμάτιο του 5ου, τότε άρχισα να κλείνω τις πόρτες, έβαλα το ένα στρώμα πίσω από την πόρτα άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω διαφύγει. Πέταξα κάτι σεντόνια κάτω και τα ρούχα μέσα από την ντουλάπα. Για καλή μου τύχη άνοιξαν το διπλανό δωμάτιο από μένα, το οποίο το χρησιμοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια σαν περιοχή από όπου έκαναν όλους τους πυροβολισμούς από τον 5ο»

Ο πιλότος ανέφερε ότι έμεινε κρυμμένος συνολικά 13 ώρες και διηγήθηκε: «Έσπασαν την πόρτα τη δική μου με δύο πυροβολισμούς και με βαριοπούλα προφανώς, είχα καταφέρει και είχα μπει κάτω από το κρεβάτι και το κράταγα. Ήταν τρία άτομα, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε το ένα κρεβάτι και το σήκωσε, για καλή μου τύχη ήμουν στο 2ο κρεβάτι από κάτω».

«Όταν χρησιμοποίησαν τα πυρομαχικά που είχαν, μετά από 3 ώρες έβαλαν την πρώτη φωτιά. Μετά έφυγαν από τον όροφο για περίπου 1 ώρα, βρήκα χρόνο να σηκωθώ βγήκα στο μπαλκόνι, δέχθηκα πυροβολισμούς από φίλια πυρά», συνέχισε, ενώ τελικά περιέγραψε πως μπήκε μέσα στο στρώμα: «Έσκισα με ένα μικρό ψαλιδάκι το κάτω μέρος του στρώματος, έκανα έναν χώρο και έτσι μπήκα μέσα στο στρώμα. Αυτό με βοήθησε και με έσωσε, γιατί άντεξα και τη φωτιά, γιατί η δεύτερη φωτιά ήταν έξω από το δωμάτιό μου και ο καπνός και οι φλόγες ήταν πολλοί δυνατοί»