Μακρή στο Marconi 96,1 για την τραγωδία στον Αλμυρό: Μη σαφή οριοθετημένη ύπαρξη ευθυνών επιτρέπει στους ανευθυνοϋπεύθυνους να ξεφεύγουν!

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η κυρία, η οποία είναι υπεύθυνη, γνωστοποιήθηκε, μάθαμε ότι είχε καταδικαστεί, πώς λοιπόν μπόρεσε και ξαναλειτούργησε; Αυτοί οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης η Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Ζέττα Μακρή, με αφορμή την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε στους υπουργούς Εσωτερικών, Επενδύσεων και Ανάπτυξης αλλά και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον θάνατο της 14χρονης στο Παζάρι του Αλμυρού.

Όπως τόνισε η κα Μακρή: “Δεν είναι ξεκάθαρο και σαφές το πλαίσιο ποιός δίνει την άδεια, ποιός κάνει την πιστοποίηση, ποιός κάνει τον έλεγχο και το αποτέλεσμα είναι μη σαφή οριοθετημένη ύπαρξη ευθυνών να επιτρέπει στους ανευθυνουπεύθυνους να ξεφεύγουν.

Και το τραγικό γεγονός αυτό μας γνωστοποίησε ότι το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό μηχάνημα έχει απαγορευτεί αλλά ήταν και το ίδιο μηχάνημα που είχε προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό πριν από καιρό στην Εύβοια. Άρα κάτι συμβαίνει με το θεσμικό πλαίσιο και κάτι συμβαίνει με την ατιμωρησία. Γιατί η κυρία, η οποία είναι υπεύθυνη, γνωστοποιήθηκε, μάθαμε ότι είχε καταδικαστεί, πώς λοιπόν μπόρεσε και ξαναλειτούργησε; Με τα γνωστά κόλπα αλλαγής υπευθύνου; Δεν ξέρω. Ήταν τόσο δυσάρεστο, που το μόνο που μένει να κάνουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αυτού του κοριτσιού, είναι να ξεκαθαρίσουμε πια το νομικό πλαίσιο…

Ας αντιγράψουμε τί κάνουν οι άλλες προηγμένες χώρες, που σέβονται τους πολίτες και τα νέα παιδιά…

Αυτοί οι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι…”

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει