Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μαξίμου: Πολιτικός καθοδηγητής του Κυρ. Μητσοτάκη ο Β. Μαρινάκης

Βολές κατά του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, αλλά και εναντίον της Ν.Δ. εξαπολύει το Μαξίμου, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών».

Όπως υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του, στόχος αυτού του «μαύρου μετώπου» είναι «η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού».

Με αιχμή παράλληλα τις χθεσινές δηλώσεις του επιχειρηματία, ο οποίος κατηγόρησε το Μαξίμου για «άθλιες συκοφαντίες» σε βάρος του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνει ότι ο κ. Μαρινάκης «αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη».

«Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία. Το να επικαλείται πάντως η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο κ. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό» αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου, η οποία καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού».