Μαζί για τον Βόλο: Διαγωνισμοί & δημοπρασίες αντί απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Βόλου – αυτή η μάστιγα

“Για πιο λόγο λοιπόν αποφεύγουνε συστηματικά, όπως «ο διάολος το λιβάνι» να πραγματοποιήσουν διαγωνισμό για την εκμίσθωση της πλατείας που θα φιλοξενήσει το χριστουγεννιάτικο χωριό;…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Διαγωνισμοί & δημοπρασίες αντί απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Βόλου – αυτή η μάστιγα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν της δημοτικής αρχής στην είδηση της απόρριψης από την αποκεντρωμένη διοίκηση μιας ακόμα απευθείας ανάθεσης, αυτή τη φορά για το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Δεκέμβρης του 2017 και είμαστε για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Πιστοί λάτρεις της παράδοσης που έχουν δημιουργήσει, η δημοτική αρχή, με δική της επιλογή εμπαίζει για ακόμη μια φορά το δημοτικό συμβούλιο, τους θεσμούς αλλά και τους δημότες της πόλης (αφού τα δικά τους χρήματα διαχειρίζεται και με αυτά επίσης τους παρέχει υπηρεσίες).

Το γαϊτανάκι λοιπόν συνεχίζεται με συνεχόμενες ακυρώσεις απευθείας αναθέσεων από τη μία και από την άλλη με ένα μπαράζ, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, νέων αποφάσεων ούτως ώστε όταν και αν κριθεί η νομιμότητα των πράξεων τους (από την επιτροπή του άρθρου 152) να έχει ήδη παρέλθει ο χρόνος λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Όμως τη νομιμότητα και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται τις κρίνουν οι θεσμοί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ως δημοτική κίνηση, θα επιμείνουμε στο πολιτικό κομμάτι και θα αναδεικνύουμε τα θέματα πολιτικά και μόνο βάζοντας παράλληλα πολιτικά ζητήματα. Για πιο λόγο λοιπόν αποφεύγουνε συστηματικά, όπως «ο διάολος το λιβάνι» να πραγματοποιήσουν διαγωνισμό για την εκμίσθωση της πλατείας που θα φιλοξενήσει το χριστουγεννιάτικο χωριό; Τι τους εμποδίζει;. Μήπως θα ξανακούσουμε την καραμέλα περί έκτακτων γεγονότων;

Μα στο κομμάτι έστω της διοργάνωσης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων η δημοτική αρχή έχει επιδείξει αξιοζήλευτα αντανακλαστικά κάθε χρόνο, ξεκινώντας τις προετοιμασίες από τον Αύγουστο κιόλας, κάνοντάς μας… «Σύδνεϋ». Σε έναν απλό διαγωνισμό δυσκολεύονται; Ας το εξηγήσουν στους δημότες, τους οποίους πάνω από όλα απολογούμαστε όλοι.
Θεωρώντας λοιπόν ότι από θέση αρχής δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς και τη διαχείριση δημόσιου χρήματος, ήταν λογικό να μην συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση παρωδία του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας το μεσημέρι, για την οποία μάλιστα ενημερωθήκαμε δύο ώρες πριν.

Τέλος θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Προφανώς και η διεξαγωγή εορταστικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα κάνουν τον κόσμο αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να περάσουν ευχάριστα μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Η όποια κριτική ασκείται εκ μέρους μας έχει να κάνει με το υψηλό κόστος σε καιρούς κρίσης, τις διαδικασίες και την υπερβολή που παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις, που περίπου το μισό έτος, η μοναδική προτεραιότητα του Δήμου έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα.

Ας κοιτάξουμε λίγο δίπλα μας στη Λάρισα όπου με τέσσερις διαγωνισμούς, ο Δήμος, όχι κάποια ιδιωτική εταιρία, είναι υπεύθυνος για το αντίστοιχο χωριό στο πάρκο Αλκαζάρ, φροντίζοντας παράλληλα και για άλλα καθημερινά προβλήματα της πόλης και των δημοτών. Τη στιγμή που εδώ, ο Δήμος Βόλου δεν είναι καν ικανός να διευκολύνει μέσω πληρωμών με κάρτα τους δημότες στην πληρωμή των κλήσεων παράβασης Κ.Ο.Κ. που τώρα θυμήθηκε να στείλει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει