Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους θα τιμηθεί ο Τσίπρας στο Παρίσι

Στο Παρίσι θα ταξιδέψει την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, όπου θα βραβευθεί, ενώ θα έχει και συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ο πρωθυπουργός θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale. Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ.

Η βράβευση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ορίστηκε για τις 23 Νοεμβρίου.

Επίσης, θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen).

Δείτε την πρόσκληση που δημοσιεύει ο Δικηγορικός Σύλλογος Παρισιού για τον Αλέξη Τσίπρα:

[O Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλησε να συνομιλήσει με τους δικηγόρους του Παρισιού για το μέλλον της δημοκρατίας στην Ευρώπη.
Το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας ξύπνησε την Ευρωπαϊκή Ενωση θέτοντας με δυναμισμό το ερώτημα αν θέλει να είναι οικονομική ή πολιτική, τεχνοκρατική ή δημοκρατική.
Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κάποιος με την μέθοδο του Ελληνα πρωθυπουργού, τα ερωτήματα που έθεσε βρίσκονται σήμερα στην καρδιά του πολιτικού διαλόγου.
Ας ξαναβρούμε το δρόμο για την αρχαία αγορά. Ας αρπάξουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη σκέψη του Αλέξη Τσίπρα και να αναλογιστούμε το όραμά του για το κοινό μας μέλλον.
Οποιος επιθυμεί, μπορεί να εγγραφεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση».]

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις και με Γάλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει