Με τον Γ.Γ. Εμπορίου συναντήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Πρόεδρος , κ. Οντόπουλος Απόστολος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκαν την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κου Σταμπουλίδη Πάνου και των συνεργατών του στα γραφεία του Συλλόγου, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής πολιτικής, κ. Τριαντόπουλος Χρ., ο Οικονομικός Επόπτης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, κ. Μπλουγούρας Χρ. και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, κ. Τσέλιος Κων/νος.

Στα πλαίσια μιας προοπτικής του εμπορίου και της αντιμετώπισης προβλημάτων που επιβαρύνουν την εμπορική κίνηση και λειτουργία των καταστημάτων κυμάνθηκε η συζήτηση με έμφαση στην κατάργηση των έκτακτων δεκαήμερων εκπτώσεων Νοεμβρίου και Μαΐου, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν ούτε συνέβαλαν στην αύξηση του τζίρου των μικροεπιχειρήσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου πρότεινε τη μείωση των 8 (οχτώ) θεσμοθετημένων Κυριακών σε 3 (τρεις), δηλ. να παραμείνουν μόνο οι Κυριακές των εορταστικών περιόδων (Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Βαΐων), οι οποίες είναι και οι πιο προσοδοφόρες στις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη δε διαφαίνεται μια τέτοια κίνηση κατάργησης των Κυριακών από το Υπουργείο. Ακόμη, ο ΕΣΒ πρότεινε να μειωθεί κι η περίοδος των τακτικών εκπτώσεων σε μήνα Φεβρουάριο και Αύγουστο και να σχεδιαστεί εκ νέου ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ώστε να εξαλειφθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που επικρατεί στην εμπορική αγορά. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα του παραεμπορίου, το οποίο μαστίζει όλες τις αγορές και υπήρξε δέσμευση για την εξάλειψη του φαινομένου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ευχαρίστησε τον κ. Σταμπουλίδη Π., ο οποίος αφουγκράστηκε και κατέγραψε τα προβλήματα της αγοράς και παρείχε τη θετική ανταπόκριση για ενέργειες που θα προωθήσουν το επιχειρηματικότητα και την εμπορική άνθιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει