Μέι: Το σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίνεται στην ψήφο των πολιτών

Το σχέδιό της για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μέχρι στιγμής έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους υπέρμαχους του «σκληρού Brexit» και έχει προκαλέσει δύο σημαντικές παραιτήσεις, υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Η συμφωνία στο Τσέκερς υπάρχει διότι ανταποκρίνεται στην ψήφο των πολιτών να φύγουμε από την Ε.Ε.», τόνισε η Τερέζα Μέι κατά την άφιξη της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία, στην οποία κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία, θα βάλει τέλος στην ελευθερία μετακίνησης, στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τις «μεγάλες» βρετανικές συνεισφορές στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Κάνουμε πράξη αυτό το Brexit και το κάνουμε με έναν τρόπο που να προστατεύει τις θέσεις εργασίας και τα προς το ζην, καθώς και να τηρεί τη δέσμευσή μας προς τη Βόρεια Ιρλανδία», τόνισε η Μέι.

Την απόφαση της Τερέζα Μέι για την υλοποίηση ενός «ήπιου Brexit» χαιρέτισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία αναγνώρισε πως πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία συνιστά «βήμα προόδου».

«Θα παραμείνουμε Ευρωπαίοι, ακόμη και αν δεν είμαστε στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε η καγκελάριος, απευθυνόμενη στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, στον απόηχο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο.