Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μέλη σπείρας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από ΑΤΜ στη Β. Ελλάδα

Τη δράση σπείρας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από ΑΤΜ τραπεζών στη βόρεια Ελλάδα, ξεσκέπασε το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών αλλοδαπών, συγκεκριμένα ενός 40χρονου και δύο γυναικών ηλικίας 30 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τα μέλη της σπείρας έκαναν αναλήψεις από ΑΤΜ, με τη χρήση τραπεζικών καρτών ξένης χώρας που διέθεταν, μπλοκάροντας την έξοδο των χρημάτων, τα οποία αποσπούσαν στη συνέχεια χωρίς να χρεώνονται οι λογαριασμοί τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν συνολικά 24 κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών χρημάτων από ΑΤΜ σε Κιλκίς, Ιωάννινα, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας συνολικά πάνω από 29.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί τους, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.