Μετά τον καύσωνα οι φονικές βροχές στην Ιταλία

Μία εβδομάδα κράτησε ο καύσωνας στην Ιταλία, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς και σειρά 

έχουν τώρα οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, που οδήγησαν το τελευταίο 24ωρο σε τέσσερις θανάτους.

Οι θάνατοι οφείλονται σε κεραυνούς, πτώσεις δέντρων και στην ολισθηρότητα των μονοπατιών σε δάση έξω από το Μιλάνο, κυρίως στις περιοχές Βένετο, Φριούλι Βενέτσια Τζούλια και Λομβαρδία.

Πάνω από 200 διασώστες κινητοποιήθηκαν στην περιφέρεια Τρεντίνο, στην βόρειοανατολική Ιταλία. Το Σάββατο μια γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας νεροποντής στο γνωστό ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ΄ Αμπέτσο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από το βίαιο υδάτινο κύμα σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το φετινό είναι ένα απρόβλεπτο όσο και δραματικό καλοκαίρι. Οι φλόγες αποτέφρωσαν τεράστιες εκτάσεις, στην κεντρική και στη νότια Ιταλία, ακόμη και σε πευκώνα θερινής κατοικίας του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας στην Όστια, παραθαλάσσια περιοχή λίγο έξω από την Ρώμη. Τις περασμένες ημέρες επίσης τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα.

Παρά αυτά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν λύθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας, το οποίο απειλεί την Ρώμη. Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να αποφασιστεί τελικά αν θα διακόπτεται κατά διαστήματα η παροχή νερού στην Αιώνια Πόλη. Οι αγρότες, στο μεταξύ, λόγω της ανομβρίας των τελευταίων μηνών έχουν υποστεί ζημιές οι οποίες ξεπερνούν συνολικά τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει