Μικρός αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Ο αστεροειδής 2018 CB θα περάσει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου σε απόσταση μόνο64.000 χιλιομέτρων από τη Γη, δηλαδή λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε  στις 4 Φεβρουαρίου και έχει διάμετρο 15 έως 40 μέτρων.

Στις 4 Φεβρουαρίου είχε ανακαλυφθεί επίσης από αστρονόμους στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Catalina Sky Survey (CSS), ένας αστεροειδής διαμέτρου 15 έως 30 μέτρων, ο 2018 CC, ο οποίος πέρασε την Τρίτη σε απόσταση 184.000 χιλιομέτρων από τη Γη σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κοντινές διελεύσεις αστεροειδών από τον πλανήτη μας αυξάνονται μάλλον επειδή έχουμε πια αυξημένες τεχνικές δυνατότητες να βλέπουμε αυτό που ανέκαθεν συνέβαινε, αλλά εν αγνοία μας.

«Αν και ο 2018 CB είναι αρκετά μικρός, είναι μάλλον μεγαλύτερος από τον αστεροειδή που εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013. Αστεροειδείς αυτού του μεγέθους δεν πλησιάζουν συχνά τόσο κοντά στον πλανήτη μας, ίσως μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο» δήλωσε ο Πολ Τσόντας, διευθυντής του Κέντρου Μελετών για τα Κοντινά στη Γη Αντικείμενα του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει