Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μητσοτάκης: Θα χρειαστούμε πολλούς νέους ανθρώπους για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο

«Η επόμενη μέρα για την πατρίδα θα είναι μια μέρα δύσκολη, με μεγάλες προκλήσεις, και θα χρειαστούμε πολλούς νέους ανθρώπους για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε 32 στελέχη που επιλέχθηκαν μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου αξιολόγησης στελεχών της Ν.Δ.

Σημειώνοντας ότι τα κόμματα θεωρούνται από την κοινωνία, κλειστοί μηχανισμοί, στους οποίους για να έχει κάποιος πρόσβαση, πρέπει να έχει κάποιου είδους προσωπική γνωριμία, τόνισε πως ο ίδιος ήταν και είναι αποφασισμένος αυτό να το αλλάξει. «Και, αν δύο λέξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία του Μητρώου, αυτές είναι οι λέξεις ευκαιρίες και αξιολόγηση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συζήτηση που είχε με τα συγκεκριμένα στελέχη που προέρχονται από την επιστημονική κοινότητα, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

«Ευκαιρίες να μπορείτε να συνεισφέρετε σε μία μεγάλη, κοινή προσπάθεια, για την ανόρθωση της πατρίδας και αξιολόγηση ώστε να μπορούμε εμείς να σας κρίνουμε με αντικειμενικά κριτήρια και να σας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να βρούμε εκείνο το σημείο που να τέμνονται οι δικές σας προσωπικές φιλοδοξίες, οι δεξιότητές σας, οι ικανότητές σας, με τις δικές μας ανάγκες» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Όσοι περάσατε από αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι θα εκπλαγήκατε ευχάριστα από τον επαγγελματισμό και από την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης. Αυτό είναι κάτι ξένο για τα δεδομένα ενός κόμματος. Θεωρώ όμως, απολύτως απαραίτητο, τα κόμματα να μπορούν να ανανεώνονται και να προσθέτουν στελέχη από την κοινωνία στο ήδη υφιστάμενο στελεχιακό δυναμικό τους».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως σέβεται και τιμά απεριόριστα τα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που, όπως είπε, έχουν δώσει μεγάλο αγώνα για την παράταξη και στάθηκαν κοντά της, όχι μόνο στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές του κόμματος.

Ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι αναγνωρίζει απόλυτα την ανάγκη «να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους». Όπως ανέφερε, οι νέοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Να έχουν μια ζωή πριν την πολιτική. Μια επαγγελματική διαδρομή η οποία να τους κάνει, με το δικό τους τρόπο, να ξεχωρίζουν, είτε στον επαγγελματικό τους χώρο, είτε στις τοπικές τους κοινωνίες. «Και έχοντας διατρέξει τα δικά σας βιογραφικά, θεωρώ ότι όλες και όλοι πληροίτε αυτή τη βασική προϋπόθεση» επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας πως για να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων από τη μια και της κοινωνίας από την άλλη, «πρέπει να μπορέσουμε να εντάξουμε στα κόμματα, ανθρώπους από την ίδια την κοινωνία».

«Πιστεύω, ότι με την προσπάθεια του μητρώου στελεχών, σπάμε όλες αυτές τις καχυποψίες και όλα αυτά τα ταμπού και τα στερεότυπα τα οποία συνοδεύουν την πολιτική δράση μέχρι σήμερα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας πολύ περήφανος για όσα έχουν ήδη επιτευχθεί. Όπως σημείωσε, έχουν ήδη περάσει από διαδικασία αξιολόγησης 1.500 στελέχη και το μητρώο δεν σταματάει, αντίθετα, είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία διευρύνεται διαρκώς.

Πρόσθεσε πως και «οι ανάγκες μας σε στελεχιακό δυναμικό -είτε μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως να εκτεθούν πολιτικά, είτε μιλάμε για τεχνοκράτες, είτε μιλάμε για πολιτικά στελέχη τα οποία θα βοηθήσουν αυτήν τη συλλογική μας προσπάθεια- δεν έχουν ταβάνι» και υπογράμμισε πως η αποχή από τα κοινά δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση, άλλοθι για κάποιους, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν έχουν κάτι να συνεισφέρουν.

«Χρειαζόμαστε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης, χρειαζόμαστε να ξαναβρούμε τον πυρήνα της αίσθησης του τι σημαίνει να συμμετέχει κανείς στα κοινά και θεωρώ ότι, με το μητρώο, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την προσπάθεια», τόνιζε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει