Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ν.Δ.: Απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην επιλογή των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων

Απροκάλυπτη παρέμβαση από κυβερνητικά στελέχη στην επιλογή των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων καταγγέλλει ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και άλλους υπουργούς.

“Όπως και στη διαδικασία επιλογής των Διοικητικών Γραμματέων Υπουργείων, έτσι και στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης των Υπουργείων, επιχειρείται η χειραγώγηση της διαδικασίας επιλογής με στόχο να προκριθούν τελικά οι αρεστοί στην κυβέρνηση” δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε:

“Είναι απαράδεκτο, για άλλη μία φορά, να καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιοκρατίας και να παραβιάζονται ευθέως οι διατάξεις των σχετικών νόμων, κατ’ εφαρμογή του σχεδίου κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

“Οι καταγγελίες είναι σοβαρότατες και η απόδοση των ευθυνών θα γίνει με κάθε προβλεπόμενο τρόπο σε όσους πιστεύουν ότι η Δημόσια Διοίκηση αποτελεί κομματικό λάφυρο. Κάποιοι παραμένουν ασυμμόρφωτοι καθώς φαίνεται πως δεν έλαβαν τα μηνύματα από την οικτρή κατάληξη της επιλογής των Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων. Θα φροντίσουμε να γίνει κατανοητό από όλους ότι η αξιοκρατία και το αίσθημα δικαιοσύνης που πρέπει να αισθάνονται τα στελέχη του Δημοσίου, είναι στοιχεία που δεν μπορούν να εκχωρηθούν με καμία διαπραγμάτευση”.

Στην ερώτησή του ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. κάνει λόγο για πλήθος παρεκκλίσεων, παρανομιών και μεθοδεύσεων στις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων ευθύνης σε Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.