Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Ενημέρωση της Βουλής για τον θέμα των απελάσεων Ρώσων διπλωματών ζητεί η Νέα Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση αρκείται σε διαρροές».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως «είναι αυτονόητο ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά». Αυτό, όπως σημειώνει, ισχύει προφανώς και για την περίπτωση των Ρώσων διπλωματών, εφόσον προέκυψαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμειξή τους σε παράνομες δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ν.Δ. «είναι απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση που έχουν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και απροσδιόριστες πηγές».

Η Ν.Δ. θυμίζει ότι έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή, ιδίως «όταν ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν μέχρι πρότινος προνομιακές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Υποστηρίζει παράλληλα πως «είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ».

«Ακόμη πιο φαιδρό» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος, «είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα».