Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ν.Δ.: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα είναι έννοιες ασύμβατες

Με αφορμή τη νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά προκειμένου να συντηρήσει την αυταπάτη της ”καθαρής εξόδου”, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας και συνεχίζει:

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν και τον Μάρτιο, παρά την πρόσφατη εκταμίευση της δόσης, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

Το ”σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 22,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5 δισ. ευρώ από το τέλος του 2017.

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.

Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες» καταλήγει η δήλωση του τομεάρχη της Ν.Δ.